özel hastane

sbg
daha iyi hizmet alacağınızı düşünmenizin hata olduğu hastane. özellikle cerrahi müdahalelerde çoğu zaman güvenilir değildirler. özel hastanelerin ticari amaçla, üniversite hastanelerininse eğitim amacıyla kurulduğunu düşünürseniz o kadar da güvenilir olmadıklarını rahatlıkla anlayabilirsiniz. güler yüzle karşılanmak sizin için öncelikliyse tercih edin derim. ama önce sağlık diyorsanız her türlü hastalığınızda size en yakın sağlık ocağına başvurun, oradaki hekim ya size gereken tedaviyi verecek ya da sizi ihtiyacınız olan bölüme sevkedecektir.
schenardi
verdiği hizmet ne denli kaliteli olursa, karşı tarafı ne kadar memnun edebilirse gerek özel hastane ve de dolayısıyla gerekse bu hastane bünyesinde çalışan doktor para kazanacağından elbette ki her türlü işlemi titizlikle yapacaklardır. ancak en güzeli bu özel hastanelerden birinde aynı zamanda bir devlet hastanesinde çalışan bir doktor yakalayabilmektir. böylelikle daha az paraya maksimum kalitede sağlık hizmetine erişirsiniz. çünkü devlet hastanesine o doktorun özel hastaneden ileri gelmekte olan referansınızla gittiğinizde o ilgisizlik ve de size bir türlü sıra gelmemesi gibi sorunları aşmanız mümkün olacaktır...
sbg
akdeniz üniversitesi tıp fakültesi hastanesi’nde eğitim gören bir 3. sınıf öğrencisinin rahatlıkla okuyabileceği bir akciğer filmdeki pnömotoraksı gözden kaçıran özel hastane uzmanlarını! gördükten sonra insanın ne kendisinin gideceği ne de yakınlarının gitmesine razı olacağı kurum.
sbg
anjiyoda enfeksiyon kapan 2 hasta öldü

30 ağustos, 2006 17:44:00 (tsi)


antalya’da özel bir hastanede anjiyo olan ikisi kadın dört hasta operasyon sırasında enfeksiyon kaptı. hastalardan ikisi ölürken, birinin de hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

antalya’da özel bir hastaneye kalp rahatsızlığı şikayetiyle başvuran cemal aydın, durmuş oduncu, aysun kaya ve nafiye fidan’a anjiyo yapıldı.

birer gün arayla anjiyo olan ve taburcu edilen hastalar, iki gün sonra yüksek ateş, bilinç kaybı şikayetiyle hastaneye başvurdu.

yapılan kontrollerde durumları ağır olduğu belirlenen hastalar, akdeniz üniversitesi tıp fakültesi’ne sevk edildi.

anjiyo sırasında enfeksiyon kaptıkları belirlenen dört hastadan nafiye fidan ile aysun kaya hayatını kaybetti, cemal aydın ise hayati tehlikeyi atlatamadı.

olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
gitaraskisi
canım ve yaşam kalitem söz konusu olduğunda devlet hastanesine tercih edeceğim sağlık kurumu.

gerek düşük maaş gerek kötü çalışma koşulları sebebiyle donanımlı hekimler özele kaçmanın yolunu arıyor.

devlet hastanesinde, maaşını ben veriyorum adam gibi tedavi et diyen hasta; babamı kurtaramazsan gerisine karışmam diyen hasta özel hastaneye gelince sevgi pıtırcığı oluyor (sanki özel hastanede faturayı ben ödeyeceğim).

üniversite hastanesinde 20 bin lira alan hocam özel hastanede daha rahat koşullarda 90 bin lira alıyor. dolayısıyla fırsatı bulduğunda vuruyor voleyi geçiyor özel hastaneye.

olan kime oluyor ? hastane sahibine, siyasilere ya da hekimlere mi oluyor ? yoksul ya da orta direk ailelere oluyor. asistanlığı boyunca birkaç spesifik vaka görmüş (belki onu da görememiş) hekimin eline kalıyorsun.

sağlık sistemindeki bozukluk sosyal adaletsizliği de beraberinde getiriyor. çözüm ise toplumun eğitilmesinden geçiyor. siyasilerin halkın sağlığını oyuncak olarak görmemesi gerekiyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol