öykü evren

camurhan
ameliyatla kadın olan bursa’daki travestileri transseksüelleri geyleri lezbiyenleri koruma yardımlaşma ve kültürel etkinlikleri geliştirme derneği başkanı. milliyet’te gecen bir habere göre beyaz gelinlik giyip evlenecekmis. hayat hikayesi ise su sekilde:

"gökkuşağı derneği’nin kurucusu ve başkanı olan 36 yaşındaki öykü evren, orhangazi ilçesi’nde imam hatip lisesine giderken, cinsel kimliği nedeniyle eğitimine ara verdi. daha sonra yalova lisesi’ni dışardan bitiren, uludağ üniversitesi tekstil bölümü’nü kazanan evren, üniversiteden de imam hatip lisesinde olduğu gibi cinselliği yüzünden ayrıldı. izmir’de arkadaşını döven sevgilisini öldürdüğü için cezaevine giren ve hüküm giyen evren, aldığı yeşil kartla cinsiyet değiştirme ameliyatı olmak için başvuruda bulundu. bu talebi kabul edilmediği için yargıda hakkını arayan evren, 9 yıllık sevgilisinden aldığı 10 bin ytl ve annesinin bankadan çektiği 5 bin ytl kredi ile ameliyatla kadın oldu. daha sonra mahkeme kararı ile pembe nüfus kağıdını alan evren, mehmet adındaki 10 yıllık sevgilisi ile nikah masasına oturmak için gün saymaya başladı."

dügünü hakkinda ise su sekilde bir beyanda bulunmus:

düğününe akp’li osmangazi belediye başkanı recep altepe’yi de davet edeceğini belirten öykü evren, "hani hoşgörüden bahsediyorlar ya, hoşgörü nasıl oluyormuş gelsinler görsünler diye onları davet edeceğim. işte demokrasi işte eşitlik bence budur. orda çok inançlı ve çok inançlı olmayan insanlar bir arada olacak. bence gerçek demokrasi, laiklik ve gerçek islamiyet budur. insanlar sözünün arkasında olmalılar. eşcinsel arkadaşlara ’fuhuş yapmasın çalışsınlar’ diyorlar, ancak onların iş imkanlarını elinden alıyorlar" diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/23/son/sontur47.asp
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol