ortadoğu

ankakusu
kuzey iraka girmememiz icin butun yalakaliklar yapilmakta. irak yonetimi pkk ile mucadeleye soz verdi. pkk’nin tum irtibat burolari kapatilacakmis.
ayrica abd’li yetkililer irak ic savastan korkuyormus.
bir habere gore de turk topculari kuzey irak’a ates etti.

israil lubnan operasyonunu nasil genisletecegini tartisiyor. ayrica lubnan basbakani fuad sinyora savasi anlatirken, yardim isterken gozyaslarini tutamadi. bunun ustune israil gozyaslarini sil baris icin calis dedi. 35 000 kisilik lubnan ordusunun hazirda bekledigi soylendi.
israil, lubnan’da turk askerinin bulunmasini istedi. aslinda bu akilci bir onerme olmakla beraber turkiye acisindan oldukca riskli bir onerme.
dusunun israil askeri aserimize ates acsa yada hizbullah veya lubnan ordusu bize ates acsa ne olur?
bana kalirsa israilin bizi lubnan’da istemesi bizi sevdiginden degil. bir hile ile turkiyeyi yanina cekmek istiyor. yanina cekmekten kasit bu savas konusunda degil, ortadogu hususunda.

ve suudi arabistandan kral abdullah turkiyeye geldi. uc ucak 300 kisilik, bir heyetle mi desem ne desem ki, grupla gelmistir.
turk televizyon kanallarida sanki bir bok yapilmis gibi kral abdullahin gelisi nedeniyle yapilan hosluklari ballandira ballandira anlatti. arabalari tozlanmasin diye makineler durmusta, yok efendim kralin alisik oldugu uzaktan kumandali televizyon alinmista mista-musta...

birincisi kral abdullah’i bu kadar gorgusuzluk edip 3 ucak ve 300 kisilik bir insan toplulugu ile ziyaretini hos karsilamiyorum.
ulan dogdun dogali refah icinde yasiyorsun ama hala bu ne gorgusuzluk?
insan utanmaz mi? lubnan’da soydaslarini katlediyorlar sen ihtisamini, zenginligi gostermek icin yapmadigin is yok...

kral abdullah’in suratini tukuruyor, bu haftanin rukusu seciyor ve yolumuza devam ediyoruz...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol