ölüm çiçekleri saraybosna

ankakusu
star’da baslamis olan yeni bir dizidir.

konusu ilgimi çektigi için ilk bölümünü oturup seyrettim. korkum o ki uzun vaadede civik bir ask konusu da islenecek dizide. neyse önemli degil. herhalde dram ve aksiyon birbirine karisacak. ha bana sorarsaniz benim tercihim sadece dram olurdu. bir de daha ilk bölümde türkiye’nin propagandasi yapilmasi hosuma gitmedi. neyin propagandasi kardesim? yüzinlerce can gitmis sen seyretmissin. neyin propagandasi? neyse...

ve dikkatimi çeken bir baska husus ise müslüman bosnaklar ile ilgili konusurken türk diye bahsedilmesi. (ki anladigim kadariyla bahse konu kisiler türk degil bosnak) hayir burada pek bir yanlis yok. fakat garip olan müslüman bosnaklarin kendilerinden bahsederken de türk diye konusmalari. oysa sirplar ve hirvatlar disinda bosnaklara türk diyen yoktur. (veya oradakiler hakikaten türk ama ben yanlis anladim. ama o zaman da aklima baska bir soru geliyor. bosna’da o kadar türk var mi? var ise bile, ki çok degilse bile var, onlarin hikayelerini yapmaya deger mi?)

son olarak... dizi simdilik hiç bir halta benzemiyor. oyunculuk siritti. diyaloglar zayif ve bos. mekanlar ve arka plandaki oyuncular size 1992 havasini vermiyor. ha bir de keske oyuncular sirpça-hirvatça-bosnakça konussa da tercümeleri alt yazi ile verilse. en azindan o konuda bir havaya girsek.

cüneyt özdemir ile soner yalçin (bu olmadan dizi çekilmiyor zaten) oturup düsünmesi gerekiyor. çok daha güzel bir hikaye çikarabilecekken sikindirik bir aksiyon dizisi çekmeleri beni hayal kirikligina ugratti. umutla izlemeye devam edecegim. izlerken aklima mateja kezman izliyor mudur diye de geçmedi degil. o üç parmagini alip münasip bir yerine sokacagim daha onun.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol