o hocaya ne oldu

walide sultan
#270734 numarali entryde vurgulamasi yapilan, din bilgisi dersihocasinin akibetini ogrenmeye calisan, sadece sozluk okuru pozisyonundaki bazi karadenizli elemanlarin, olayi gercekten ahlak boyutunda degerlendirip, bu entyrinin sahibi bilgice yonelttiklerikendi dil ve lehceleri uslubundaki, israrli sorulardir.
-o hocaya ne oldi?
ulkemizde, malesef kendi infazini kendi yaratmak ve uygulamak durumunda kalan, hukuka olan guven ve saygisini yitirmis guruhun, intikam-intikam nidalariyla bunyelerinin alisik oldugu tarzda cevap bekledikleri soru seklidir, ayni zamanda bu baslik.
bilgic; cevap olarak tamamen hukuk ilkeleri icinde kalindigini ve gerekli cezanin hukukun tartisilmaz ustunlugune bagli kalinarak saglandigini belirtmistir.
lakin bu bunyeler, gene de ikna olmamislar, soz konusu hocanin, agzi yirtilmak suretiyle fiziksel bir zarara ugratilmasi gerekliligi uzerindeki beyanlarini surdurmektedirler.
bilgic, an itibariyle; kendisini sevdikleri ve madur gordukleri icin boyle bir intikam seklinin malum hocaya yakistirildigini, uzulerek algilamak tadir.
ve insanlarin, kim olursa olsun her ortamda hata yapabilecek potansiyelde olduklari dusunulunce; hatalarin ve suclarin bedelinin, hukukun ustunlugu prensibi icerisinde cozulmesi gerekliligini usanmadan onlara anlatmakla mesguldur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol