nazilli

seker
aydın ilinin ilçesi aydın insanların bulunduğu yerdir nazilli.neredeyse tüm gençleri okuyordur, okur yazar oranı gayet yüksektir. en kötü denilen liseler bile istanbuldaki lise eğitimine bin basar.

üniversite de okuyup memleketine tatile giden gençler için yapılabilcek pekte birşey yoktur, yapılacak şeyler bellidir. özsüte gidilmez oraya lise de gidiliyordur ve hala liseli gençler takılmaktadır. büyük park, genelde üniversiteli gençler takılır yazın buraya gitmek güzeldir çünkü bahçede oturursun ama kışları gidersen parkcafe de oturduğun için(kapalı mekanında) sıkış tepiş olduğundan pek tercih edilmez.atatürk parkı, artık modası geçmiştir ama son çare, altarnetif yerlerden biridir. karadeniz pastahanesi, tamamen yorumsuzdur...
gezebilmek içinde yerler oldukça kısıtlıdır,uzun çarşı, ordu caddesi...

lisedeyken hergün yaptığınız uzunçarşı turları sizi sıkar ve bir an önce kazanıpta gitsem özlemem bile denilir ama oradan taa uzaklara okumaya gidildiğinde yana yakıla ahh memleketim şimdi bi uzun çarşısında turlamayı beyoğlunda turlamaya tercih ederdim diye garip bir şekilde özlenir, nazilli.

travestisi, sapığı, kapkaçı yoktur kendi halindedir nazilli insanı kimse kimseye dönüp bakmaz, laf atmaz(güzel kızlara atılır tabide öyle çok sık yaşanmaz bu olay)elbette dedikodusu vardır küçük yerdir ama sanki koskoca istanbulda olmaz mı bu olay zira dünya küçüktür, gene de nazillim başkadır.ucuzdur aradığınız herşeyi bulabilirsiniz hele pazarları okadar bolluktur, okadar ucuzdur ki orda alışverişe verdiğiniz parayı istanbulda iki kilo domates parasına verirsiniz( doğru söylüyorum yaşanmıştır)yani tabiki herkesin memleketi kendisine güzel gelir ama nazillim başkadır güzeldir, huzur doludur.

kendimi bildim bileli aynı olan belediye başkanı esat ergüler(di galiba) ile her seçim öncesi daha bir yeşillenir parkı bahçesi artar, otagarı düzenlenir( sonunda geçen seçimlerde bitmiş fıstık gibide olmuştur orası ayrı)yollar asfaltlanır, çeşitli taşlar döşenir olmadı yeniden asfalt dökülür ama işte herşey nazilliyi güzelleştirmek içindir.

adnan menderes üniversitesine bağlı bir bölüm eski sümerbankın olduğu yere kurulmuştur.nazillide olan birkaç önemli sanayi fabrikalarından biri kapatılmıştır orada çalışanlarda baya madur olmuştur ama devlet politikası denilip geçilmiş günlük hayata devam edilmiş gıkı bile çıkmamıştır nazilli insanın işte memleketim nazilli insanı bu kadar uysal kendi halindedir, gürültü patırdı eylemi sevmez başkaldırmaz.

işte böyle bir yerdir nazilli. bolluk kenti, aydının ilçesi(!),mütevazi ve misafirperver insanların bulunduğu memlekettir nazilli.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol