mustafa kemal atatürk

independence
her $ey bir yana, askeri dehasi olsun, kahramanligi olsun, iyi ya da kotu her vasfini bir yana birakalim ve $unu du$unelim.

arkada$, adam oyle bir eser vucuda getirmi$ ki cumhuriyet adi altinda, kendisinden sonra gelen ne erbakan’i yikabildi bu cumhuriyeti, ne erdogan’i, ne fethullah’i, ne adnan’i ne oktar’i ne de darbeleri. nasil saglam zeminler uzerine oturtmu$sa artik tum türkiye halki ile birlikte, kimse centik bile atamadi parlak yuzeyine. bak bugun anitkabir’e, full cekiyor yine. ulkenin dort bir yaninda e$ek gibi yagmur yagmasina ragmen, resmi torenlerin iptal olmasina ragmen sivil toplum orgutlerinin de katkilari ile $enlikler duzenleniyor onbinlerce insanin katilimi ile.

insanimiz seviyor arkada$im. atasini da seviyor, onun yaptigi her $eyi de seviyor. icimize kazinmi$ lan artik mustafa kemal ataturk sevgisi, ne erdogan’inin elinden bir $ey gelir, ne erbakan’inin ne de diger sozde turkiye sevdalisi olan uc noktalardaki din simsarlarinin. anitkabir kayitlarina bak dogrulayacaktir beni. her gecen sene cogaliyor ziyaretci sayisi. keza dolmabahce kayitlarina bak yine dogrulayacaktir beni, yine her sene cogaliyor ziyaretci sayisi.

gotunu yiyeyim ayagi yapmiyorum, cok $ansli insanlariz turkiye cumhuriyeti sinirlari dahilinde dogdugumuz icin, boyle kahramanliklarin kanimizda default olarak bulundugu icin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol