mustafa kemal atatürk

independence
yaniliyor olabilirim.

hatirliyorum da ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesinde yani o cok muazzam universitemizde bir zamanlar(yakin gecmi$ten bahsediyorum) ogrenciler okula giremez olmu$tu bir iki grup yuzunden.solcu ya da sagci akimin $iddetli gecimsizligi ve hatta daha da uc noktalara giderek bolucu orgut ba$ina lehte sloganlar sebebi ile inanilmaz cati$malar ya$anmi$ti.tum ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesin ogrencilerini kapsamasa da aklimda boyle kara bir ani kalmi$.bu universitede olabilecek her $eye "mumkundur" gozu ile bakmam ondan olsa gerek.konu mustafa kemal ataturk ile alakali yazilan ve cizilen salakca $eyler bile olsa "mumkundur" demek geliyor icimden.turkiye’de binlerce insan toplanip ulu orta yerde(hatta istanbul’un gobeginde" abdullah ocalan leyhine sloganlar atip yuruyu$ yapabiliyorsa ve hatta bunlara bir de kimi beldelerin belediye ba$kanlari da katiliyorsa(yani devletin kendi oz kurumunun ba$kani diyorum) evet bu ulkede her $ey "mumkundur".mumkun olmayacak tek $ey bir avuc beyni yikanmi$ du$unce ozurlu ya$am formunu kanit olarak sunup "i$te boyledir mustafa kemal ataturk ama aslinda ben oyle demiyorum onlar diyorlar ben sadece onlarin soylediklerini soyluyorum" demektir.bu da mumkundur ama kimse sallamaz muhtemelen.misal ben sallamadim.illa bir $eyleri kanit gosterip "i$te boyledir mustafa kemal ataturk" diyeceksen o cok bahsettigin tarihi biraz daha inceleyip oralardan ornek vereceksin.bir avuc du$unce hurriyetine kavu$amami$ beyni daha cocuk ya$tan yikanmi$ capulcunun soylediklerini yahut yaptiklarini ornek gosterirsen insanlar agizlarini birakirlar gulmek icin muhtemelen ba$ka uzuvlarini kullanirlar.


yurda gelen bir turist etrafina bakacak ve kim neye saygi gosteriyorsa ona saygi gosterecek.e$ek degil ya, nabza gore $erbet.evet cok dogru.tipki dun ve bugun ingiliz askerlerin iran’da yaptiklari ve soyledikleri gibi.e$ek degiller ya, nabza gore $erbet.

e peki bir ulkenin(bir kelimesi sadece ornektir, her ulkenin dogru kelamdir) lideri oturdugu makamdan nicin "dunyanin en buyuk kaybidir" diye yazilar yayinlatir.adam o esnada turkiyede mi? yoo.yaymi$ kicini oturuyor kendi sinirlari icerisinde makam odasinda.got korkusundan mi "dunyanin en buyuk kaybidir" diyor? e yuh ama.binlerce kilometre menzilli nukleer fuzen mi var senin 1938 senesinde de adami makam odasinda vuracaksin.

e peki time dergisinn zoru ne? nicin hemen her sene yuzyilin adami olarak mustafa kemal ataturk secilir bu dergide?ha dur ben tahmin edeyim.dunyanin dort bir yanina yayilmi$ turkler oy veriyorlar bu $ekilde de mustafa kemal ataturk yuzyilin adami olarak seciliyor degil mi? ulan ne kudretli milletmi$iz biz yahu.

allaha$kina savunacaginiz veriler elle tutulur gozle gorulur olsun da zihnimizde "hassktr lan acaba?" durtusu uyansin.bir avuc universitelinin yaptiklari nedense bende lambaya konan sinek kadar bile bir etki yaratmadi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol