mustafa kemal atatürk

capt it all
birçok yabancı gazetecinin gazetelerinde eli kanlı diktatör olarak bahsettiği, (aslında öledir veya değildir bişey sunmuyorum sadece yapıyorlar diyorum ki, bence de gerçeklikten uzaktır) ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesinde bile, ekim gençliği tarafından "eli kanlı diktatör" afişi üniversitede asılı kalıp, yönetimin anca 24 saat sonra kaldırdığı bir liderdir atatürk.
yani,
herkes tarafından "yüce insan, süper ulu kişi" değildir, anlatmaya çalıştığım bu. zaten olamaz da. o yüzden bana "tüm dünyanın sevip sayıp övdüğü" tarzı şeylere gelmeyin.
yabancı adamın teki, türkiyeye geliyor, bakıyor herkes neredeyse tapıyor adama, e haliyle adam da "süper lider ulu insan" der, eşek değilse der, diktatör demez ya! nabza göre şerbet..


e peki madem herkes tarafından ulu insan atatürk, niye eli kanlı deniliyor türkiyenin en güzide üniversitesi öğrencileri tarafından? ha bütün dünya yanlış, bi siz doğrusunuz pardon.

ben yine de adil oluyorum. karizmatik lider dedik, yanlış mı dedik? değil mi? demokratik mi peki? hayır, demokratik de değil. ee neresi sorun?
ha bir de,
ermeniler de, kürtler de, eli kanlı diktatör olarak yad eder. sabetayistler ise, bizi sattı diye sevmez.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol