"dedem korkut" adlı albümüyle aşmış olduğunu ortaya koydu. daha önce yaptığı çalışmalarla asma davulu halk müziğinde hak ettiği konuma getiren, akustik ve bas gitarı bu müziğe adapte eden ve bu alanda bir öncü olan sanatçı genelde orijinalitesiyle ve yenilikçiliğiyle halk müziğinin önünün açılmasında yine elinden geleni yapıyor. dedem korkut adlı albümünde senelerdir albümlerinde kullanmadığı (belki de bir dönem bir hastalık haline gelen ve aşırı derecede bıktıran) "şelpe" tekniğini ilk defa ve kendi özgünlüğü çerçevesinde kullandı. buna örnek olarak kendi derlemesi olan "cuş havası" adlı koşma ve "bu yarayı ancak çekenler bilir" adlı türkü gösterilebilir. bunun yanında, harika bir köroğlu koşması olan "cuş havası" ve yine koşma tarzında bir beste olan "yol dayanır mı" adlı parçalarda genel atmosfere gayet uygun bir şekilde kullanılmış, sırıtmayan elektrogitar nağmeleri duymak mümkün. elektrogitar diğer parçalarda da perde gerisindeki atmosferi yaratmak için yine abartısız bir şekilde kullanılmış ve bunun da halk müziğinde yeni bir "alışkanlık" yaratması gayet olası.
profesyonel sanatçı kimliği yanında trt’de görevli bir derlemeci olan musa eroğlu, bu albümde diğer albümlerinin genelinde olduğu gibi bize yine mut ve emirdağ dolaylarından sesleniyor. kendi derlemesi olan, ve bu satırların yazarınca da gayet güzel bir şekilde çalınan "aman ayşem" adlı türkü, mut yöresinden. trt’de canlı olarak defalarca çalınmış olan ancak daha önce albüm kaydı bulunmayan bu türküyü son albümde bulmak mümkün. bunun yanında ustanın favorilerinden olan emirdağ yöresinden yine harika bir parça, "zalim poyraz" da albümde. albüme ismini veren beste olan "dedem korkut"’tan bahsetmenin sanırım gereği bile yok. dinleyeni köklerini öğrenmeye, onlara sahip çıkmaya çağırıyor. bir de "ya hızır" adlı "nefes" de insanlığın durumunu "türkü dili" ile ortaya koyması ve aranje edilişi ile hem felsefi hem de müzikalite açısından değerli bir parça olarak önümüzde.
elimden geldiğince anlatmaya çalıştığım ve bu başlığı açıp okuyan arkadaşlarıma tavsiye ettiğim albümün parçaları da şu şekilde:
1. nem kaldı(erdal erzincan’dan dinlediğimiz değil)
2. çoban yıldızı
3. cuş havası
4. yare söyleme(yazarın favorisi)
5. zalim poyraz
6. evinize varamadım
7. yol dayanır mı
8. dedem korkut
9. bu yarayı ancak çekenler bilir
10. bin derdim var
11. ya hızır
12. ben dedemden himmet aldım
13. aman ayşem
iyi dinlemeler efendim.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?