modern olcam derken motor olmak

akasha
memleketimin son halini tanımlayan cümle.

tüm terimleri sarkastik bir vurguyla yazdığımı önceden belirtiyorum.
motorlaşan belki yurdum insanı değilmiş gibi gözüküyor, ülkenin yarısı kapalı, oh ne namusluyuz modunda, ama kapalılıklar yozlaşmayı tetikler. her yasak yasaklananın karaborsasını getirir ve karaborsadan illaki yasaklayanların bir çıkarı olur.
ama demek istediğim bu değil.

dedikodu köşesi tandansında başlıklardır motor eden memleketimi. modernliğe sonuna kadar varım ama kız benim her yaptığımı yapamaz tabii ler, kızların sağ eller havaya tek taşımı kendim aldım her istediğimi de yaparım larıyla çatışınca o modernite maskesi düşüverir tüm pipililerin. gerim gerim gerer beni bu durum, bir sigara yakar, sözlük formatına aykırı olmasın diye bir kaç cümlemi yutarım.

modernite de bacak arasında değildir beyler. yine tutturamadınız.

memleketimin insanındaki dikizleme aşkı bazen anamı da alıp gitme isteği doğuruyor. hayatı olmayanların başkalarının hayatlarına bok atması.. yahu kim ne giyerse giysin, kimle yatarsa yatsın, sana mı düşüyor muhakemesi? yani birine gidip "modern olucaktın ama motor olmuşsun" demek koca bir "sana ne ya benim sıfatlarımdan" cevabını gerektirirken neden bir kızı aşağılayıcı oluyor?

biz samimi insanlarız birbirimizle ilgileniriz i bbgye çeviren zihniyetin cümlelerinden biri bu. ne yani yanımızda tecavüz edilse ilgilenmeyelim mi, bacımız onlar bizim diyip hop aile var diye çiftlerin huzurunu bozan, sonra evine gidip onları düşünerek otuz bir çeken insanlarla dolu memleketimden kopmuş gelmiş bir cümle. benzerleri çok. hepsinden tiksiniyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol