luxenburg parlementer dukalik polisi

darth sidious
nüfusu 410 bin olan ülkede nüfusuna oranla 375 kişiye bir polis karşılık gelmektedir. idari sisteminde üç büyük bölge ve 12 kanton uygulaması vardır. adli ve yabancılarla ilgili görevlerinde polis adalet bakanına, genel hizmet ve diğer konularda içişleri bakanına bağlıdır. idari polis birimi genel polis’in bir alt birimi olup genel zabıta görevlerini, av ve orman zabıtası hizmetlerini trafik düzenleme görevi yanında gerçekleştirir. jandarma kurumu vardır. ancak iki iç güvenlik kurumun eğitimleri aynı olduğu gibi büyük çaplı olaylarda beraber görev yapmaktadırlar. her iki kurumun karakteri askeridir.
bu model ile iç asayis ve huzur saglayan birimler:
polis teşkilatı (corps de la police)
jandarma teşkilatı (gendermarie grand ducale)

polis organları mevcutları:
ulusal polis : 461
jandarma : 606

temel polis eğitimi ve üst düzey yönetici eğitimleri:
polis’in ve jandarmanın temel eğitimi ordunun karargah birimlerinde polis, ordu, jandarma ve sivil eğiticilerince gerçekleştirilir. polislik mesleği için iki yıl teknik lise öğrenimi veya dengi öğrenim şart koşulmaktadır. lise mezunu adaylar ordudaki düzen hizmetleri eğitimine ve ordusunda düzen ve asayiş hizmetlerinde 3o ay görev yapmış bulunanlar polis okulunda altı aylık bir özel eğitimi tamamlarlar. polis hizmetleri için bu temel eğitim olarak uygulanmakta olup görevlerin uygun hizmete ilişkin tekamül eğitimleri verilerek atanma gerçekleşmektedir. şef memurluk derecesi için beş yıl görev sonrası bir sınavla terfii mümkündür.
üst düzey polis yöneticiliği adaylığı için üniversiteye geçiş seviyesi şartı getirilmiştir. bu adaylar belçika’da (brüksel) iki yıllık kriminoloji öğrenimi görürler. üst düzey yöneticilik öğreniminin son aşaması olarak fransa’da (melun) bir yıl jandarma subay okulundaki eğitimi tamamlamaktadırlar. stratejik yetilerinin eğitimi için bir yıl planlama ve operayasyonel eğitim verilmektedir. bu eğitim modülü de fransa’da (maison-alfort) gerçekleştirilir. adaylar nihayet parça parça görülen bu eğitimler sonunda fransa’daki (paris) institut of high studies of internal safety (iç güvenlik enstitüsü) programını tamamlayarak görev alırlar.

rütbeler:

oberst
oberstleutnant
major
kapitän
oberleutnant
leitnant
kommışsar
chef-inspektor
inspektor
chef brigadier
1.brigadier
brigadier
1.chef agent, chef agent ve agent
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol