lucid dreaming

imgoindeeperunderground
yapilmasi gerekenler:
- bir dream journal kesinlikle onerilenlerin basinda gelmektedir.
- kendini inandirmak ve istemek elbette her iste oldugu gibi lucid dreamler icin de en onemli sartlardandir.
- onceden ne yapmak istedigine karar vermek ve bunlari aklina koymakta gerekir. (bu vesileyle lucid dream gormeye baslandiginda mal gibi "ne yapsam acaba ben simdi?" diye dusunmekten kurtulmak mumkundur)

daha sonra yapilmasi gerekenler ise soyle;
- ruyada oldugunu anlamak (bunun icin etrafta normal olmayan bir seyler saptayabilirsiniz. ornegin ucan filler biliyorsunuz bos kumeye tekabul edeceginden bu net olarak bir ruyadira ancak bu size ruya esnasinda normal gibi gelecektir, biraz kafa yorulsun, normal olan ile olmayan ayirilsin o zaman)
- ruyada oldugunu anlayinca fazla heyecan yapip uyanmamak. (bunun ilk defa sizin basiniza gelmedigini de bir akliniza yerlestirin. tamam ruyada oldugunuzu anladiniz, bravo, simdi bir sakinleselim mumkunse, bunun icin de onerilen ruyada kendi etrafinda donmek ya da ellerinize bakmak.. bir cisme sabit bakmak heyecani azaltiyor ama ruyada oldugumuzu unutmuyoruz. kendi etrafinda donmek daha faydali oluyormus, ruya bu nasolsa "bana deli derler mi" endisesi tasimanizin luzumu yok, yikalim tabulari bi zahmet..)
- ne isterseniz gerceklestirebileceginize inanin. (buna ruya esnasinda degil de yatmadan once inanirsak zaman kaybini onlemis oluruz..)
- disiplin (dream journal mutlaka tutulacak, yatmadan mutlaka "ben bu gece lucid dream gorucem" denecek. yine de hicbir sey olmuyorsa vazgecilmeyecek, yine denenecek)
- tutulan dream journallarin rutin okunmasi gerekiyor ki bu sayede hatirlayalim onlari. aradan isaretleri, sik gorulenleri bulalim..
- yataga yatildiginda "ben lucid dream gorucem ve hatirlayacagim" demek gerekiyor. (telkin butun ruyalarin anasidir. bilincaltini dantellemek gibi bir islemdir bu. meyvesini ilerde toplarsiniz.)

bu evreleri ve neleri nasil yapmaniz gerektigini anlatan hos web siteleri mevcut. benden bu kadar diyeyim yol gosterme konusunda ve web sayfalarinin adreslerini verip kurtulayim. bir kere en bastahttp://www.lucidty.com var. benim faydalandigim;http://www.ld4all.com sitesi var. malesef turkce kaynak veremiyorum, biz daha oraya gelememisiz sanirim ya da nette yeterli aramayi ben yapamamisimdir, mumkundur.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol