lisede namaz vakti

cirkinbeti
hep bir ikileme soktular bizi , bunlardan en içten ve en sarsıcı olanı da dini alet eden , sömüren , aslında din ile ilgisi olmayan fakat birilerinin sırtından rant sağlamaya çalışan insanlar oldu çoğu zaman,

namaz vakti ; lisede okulda bahçede evde uyurken oynarken film izlerken vuku bulacakken din ve devleti bir birinden ayırmak adına din ve devleti aynı halkaya geçirip flaş haberlerle sundular önümüze
üniversite de türban lisede namaz ilk okulda bilmem ne.

birileri çıktı ’ çocuklarımız okul sıralarında bale yapsın namaz kılmasın ’ dedi ve evet haklıydı , fakat kimse okulun eğitim öğretim yeri olduğunu , aslında o sıraların bale yapma yeri de olmadığını söylemedi , kimse hiç bir şekilde özgür bırakılmadı bu memlekette .
özgürlükler hep tek taraflıydı ; namaz kılan birine namaz kıldırmamak aynı zamanda namaz kılmayana da namaz kıl diye diretmek olacaktı , haydi kafanı aç demek saçı açıkta olana ört demek değil miydi o halde? özgürlükler hep ötekileştirildi hep ikilemler yaratıldı , olması gerekenler elbetteki belliydi fakat bunu memleket meselesi haline getirmek daha bir cazipti bittabi .

laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması gibi ezberlenmiş kalıplaşmış sözcüklerde ezberletildi bizlere. sözün kısası özgürlük hep tek kişilik kalelerde yaşandı surları çoktan feth edilen , burca dikilen beyaz bayrakların özleminde kaldı barış yanlısı kelimeler ve hep havada asılı kaldı farklılıklarla barış denen.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol