kurtlar vadisi terörün yayından kaldırılması

bgat
kurtlar vadisi izlemeyen çoğu insanın bile tepki gösterdiği durumdur. kurtlar vadisi’nin yayından kaldırılmasının sebebi, içerdiği şiddet öğeleri değil; işlediği konudur. bir kere bunu anlaşılabilmesi lazımdır.

301. madde kaldırılsın diyenlerin baanesi hazırdır: düşünce özgürlüğüne duvar örüyor! bakıyorsunuz 301. maddeye, kişiler aşağılayıcı ifadeler kullandıkları vakit yargılanır diyor. kurtlar vadisi ile ne laksı var diye soracak olursanız. bu dizi de bir düşünce paylışıyor. kitap gibi belli bir kültür seviyesine ulaşmış kişilerin okuyup etkilenebileceği bir kitle aracı olmayan, her seviyeden insanın algılayabiceleği bir platformda dizi olarak yayınlandığı için daja göze batmıştır. kurtlar vadisi’nin yayınlanmayan bölümleri roman kurgusu olarak çıkarılsa, bu kitaplar toplanacak mıdır, tabii ki hayır... evet, bu diziyle 301. madde arasında ilişki mi kurulur be kardeşim, diyenler varsa, vereceğim cevap, evet hem de çok yakın bir ilişki kurulabilir, olacaktır.

efendim "sansüre karşıyım ama bıık bık bık" gibi konuşmalarla bu dizinin kaldırılmasını savunan kişiler de, kesinlikle düşüncelerindeki çifte standardı ve popülist yaklaşımları göz önüne sererler. eğer bir düşünce biçimi varsa sonuna "ama" koymayacaksınız. evet 301. maddeye düşüncelere dem vuruyor diye karşı duruyorsun ama burada belli bir kalıptaki düşünce yapısını iki halkın kardeş oldukları bilincini ön planda tutarak ifade etmeye çalışan bir çalışmaya da karşı duruyorsun. ne yaman bir çelişki. ya da düşünce özgürlüğü sadece elit bir tabakaya hitap ediyor. her kesimden insanların anlayabileceği görsel bir çalışmada geçerliliğini kaybediyor. olaya bir de bu açıdan bakalım istedim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol