kürt sorunu

independence
gundemi gercek anlamda uzun sure me$gul edebilecek joker arandiginda alti isitilarak masaya getirilen konu.

konu diyorum bak, sorun demiyorum. akp oncesinde boyle bir konu ile ha$ir ne$ir olan varsa hatirlatsin bana, ben hic hatirlamiyorum. ne zaman ki akp iktidara geldi, kurt sorunu adi altinda gundem degi$tirme materyalleri elden ele dola$maya ba$ladi. kurt sorununun kesmedgi yerde turban sorunu devreye girdi, uzun bir sure de o me$gul etti gundemi.

akp 7 senedir iktidarda. 7 sene boyunca turban ve kurt sorunlari haricinde kafanizi kaldirip memleketin esas sorunlarina hic goz atabildiniz mi, du$unun bir. i$sizlik, durmaksizin ust uste binen vergiler, zamlar, islami kadrola$ma, irtica ve benzeri $eyler. bunlardan kacini du$unebildiniz bu 7 senelik zaman zarfi icerisinde bir animsayin haydi. ergenekon diye bir $ey cikarttilar, tum cumhuriyetcileri ve ataturkculeri iceri tiktilar ki pa$alar da dahil buna, o gun bugundur laiklik ve demokrasi ile alakali bir soylem duydunuz mu siz? bu hal ve harekat bir sure daha devam ettigi taktirde neredeyse insanlara ulkenin bir cumhuriyet ve kurucusunun mustafa kemal ataturk oldugu bile unutturulacak, bak demedi deme.

demorasiyi amac degil arac olarak goren bir zihniyetten nasil bir demokratik acilim bekliyorsun sen sevgili okur? kurtlere olmasi gereken haklarini tanimak adina pkk’yi neredeyse legalle$tirme arzusunda olan bir zihniyetten ne acilimi, nasil bir acilim bekliyorsun? senin bu acilimlari bekledigin hukumetin milli egitiminin bastirdigi haritada bile neredeyse azerbaycan isimli ulke turkiye cumhuriyeti sinirlari dahiline alinmi$ti, daha 10 gun onceki mesele, hatirla. meclis ba$kaninin kac donemdir akp siralarindan ciktigini hatirla, cumhurba$kaninin daha once mecliste hangi siralarda oturdugunu hatirla.

her $eyden ote, cumhurba$kaninin e$inin kendi ulkesini avrupa insan haklari mahkemesine $ikayet ettigini hatirla, unutma bunlari. bir kac gun sonra sinav yapacagim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol