kürt sorunu

dccl
kesinlikle bizim tarafımızdan yanlış çözümlenmeye çalışmaktadır. olayı çözebilmek için olayı ilk önce anlayabilmek lazımdır.olaya şu açıdanda bakılmalıdır mesela; şimdi efendim ilk önce kendi aile yapımıza bakalım. bizde genelde aileler 2 çocuk bilemedin 3 hadi bizraz libido yükse 4 çocuk yapmaktadır. kürt ailelerinde ise bu sayı genelde minunum 7 ve 8 dolaylarındadır. türk ailelerinde çocuk çok değerlidir ona birşey olmaması için üstüne titrenir genelde her istediği yapılmaya çalışır yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızdadır.kürt ailelerde ise genelde sofradan aç kalkılır veya sofradaki yemekler hep kavga nedenidir. ve doğal olarak çocuklar kıskanç ve kavgacı yetişir.bizde çocuk gelecek demekdir ailenin umudu demekdir onun başına birşey gelmesi düşünülemez.kürt ailelerde çocuklar güç demekdir.burada tanıştığım bir amcanın sözlerini örnek olarak açıklamak istemekteyim:
dccl:amca kaç çocuk var.
amca:12 evladım.
dccl:torun kaç tane amca.
amca:47 evladım birde torunların var veletleri.
dccl:amca bu kadar çocuk nasıl baktın nasıl büyüttün.zor değil mi?
amca: allah verdi yavrum. hem bizde çok çocuk iyidir. hasım çok olur bizde.
dccl:neden çok ki amca hasım.
amca:bilmem öyle gelmiş öyle gider.birşey olur ise bir oğlum vurur gider yatar hapiste. bizde biri vurulursa zaten var yanında bir kaç tane daha.

sanki kendi çocuğundan değilde her hangi bir sayıdan bahsediyordu adam, ve ne yazık ki gözlerinde ise büyük bir soğukluk vardı.aslında bu kadar düşünmeye de gerek yok basit bir hesap bir türk ailesi 2 çocuk, kürt ailesi 11 çocuk basit bir hesap ile zaten bir kaç yılda sorun ortadan kalkacak ve yeni bir sorunumuz olacak; türk sorunu.

her daim özgürlükten bahseden bu insanlar kendi dillerini konuşabiliyor kendi geleneklerini yaşabiliyor.ve yine bu halkın büyük bir çoğunluğu bu ülkede ki pek çok kirli işin arkasında.ve son olarak bir fıkra aslında olayın önemli bir kısmını özetliyor.
bir kayserili bir laz ve bir diyarbakırlı ölmüşler laz geri dirilip dünyaya dönmüş.noldu demişler ölmüştün sen nasıl geri geldin. lazda bir melek kapıda 5000 lira verirseniz sizi geri gönderirim dedi, ee demişler sonra - ben verdim geri döndüm demiş, - kayserili pazarlık yapıyordu diyarbakırlı ise ve vermem -tc- versin diyordu demiş.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol