kürt sorunu

exfreak
bir babanin kizini okula gondermeyisinde, "ayip gunah" faktoru rol oynadigi gibi, kizlarin ne amaclarla tarlalarda calistirildigi da kendi inanclarinin esgudumundedir. devletin yaptirimlari, ailenin "ayip ve gunah" kistaslari icine kadar giremez. lakin kisiler, kendi kararlarinin eksiklik ve hatta yanlislarini genele yaymak suretiyle kisisel olani, genelin sprunu gibi de addedebilirler.

kaldi ki, sag-sol politikalrindan ziyade, baba olan sahsin, kendi bunyesinde karar verebildigi bir olgudur. aksine asker ogretmenler de dahil olmak uzere devletin ogretmenleri degil midir o bolgelerde sehit edilen. daga cikip emperyelist guclerin oyuncagi olmus birkac capulcunun yanlislarini oranin halki cekmek zorunda midir ya da her kurt potansiyel sorun unsuru mudur? iste boyle diye diye en alakasiz insan bile, devlet politikalarinin magduru gibi gosterilmeye calisilmis ve bu da sadece daga cikip kendi yurttasini katleden 3-5 eblege yaramistir.

kurt sorunu adi altinda dikte edilen ssozde sorun, gunumuz soylemlerinin maskesidir. bolucu faaliyetlerin mantikli karsilanmasina altyapi hazirlamak icinm ortaya atilmistir ve nedense her yanlis ve geri kalmis uygulama, soruna ek olarak gosterilmistir.

ogretmenler katledilirken, babalar kizlarini gunah diyerek okula gondermez ve bazi yerlerde turkce bile bilmeyen hatta ve hatta hayatinda araba bile gormemis insanlar yasarken o bolgede bugune kadar ense yapip elindeki parayi kullanan cahil halki bilgilendirmek icin yola cikanlarin tabutlari donuyordu.

bunu yapan teror orgutunun bahanelerini hakli kilmaktir kurt sorunu var demek. onlar da tarihten bugune suregelen ama gecerliligini yitirmis bir sorunu hortlatip, bolge halkinin yanlis uygulamalarini devlet politikasi gibi gostererek kendilerince haklilik iddia etmislerdir. hatta kendi koylerini yakarlarken de bunu amaclamislardir. goruluyor ki basarili da oluyorlar dedirten ve esasen olmayan sorunumsu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol