korkma ben varım

tayfa75
:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

...boyun eğişin ürünü olan hiçbir iyilik, ahlaki değildir. kurallara uymak, şahsiyetsizleşmeye varır. uygarlık disiplini denen şey, insanın olgunlaşmasını engelleyen sistemdir. ermişler gibi metropolden kaçıp tabiatla haşır neşir olmayı özendiren tek bir reklam göremezsiniz. teknoloji aptalların kötülük yapmasını kolaylaştırmaya adanmıştır. eğitim, iş, aile, sağlık, iletişim, politika, güvenlik, eğlence... kısacası sistemin her ana unsuru, köleliğin şablonlarına uyarlanmış durumda. hakikatten umudumuz kesildi. yalnızca bir sonraki yalanı merak etmek bizi ayakta tutuyor. insanlar birbirlerinin dertlerini kusur sayıyor. hayat, insanın kaybetmekte olduğu bir oyuna dönüştü. suç, ihlal, terör, delilik ve kaçışın sunduğundan başka bir özgürlük seçeneği yok.
suç artık cezalardan oluşan işleyişe direnmektir.
ihlal artık gayri insani sınırların dışına çıkmaktır.
terör bireyin özne niteliğini açığa vurmak için yapabileceği tek eylem türüdür.
delilik artık düşünmek, soru sormak ve en korkuncu itiraz etmektir.
kaçış artık intihar teşebbüsü havası taşıyan bir vazgeçiş ve terk ediştir.
tersini de düşünebilirsiniz: küresel kötülük sisteminin bir parçası olduğumuz için otomatikman suçluyuz. sistemleştirilmiş ihlale angaje olmuş vaziyetteyiz. korku düzenine itaat ettiğimiz için rehine, bu yolla düzenin ömrüne ömür kattığımız için de teröristiz. düşünmüyoruz, çünkü deliyiz. ve özgürlükten kaçıyoruz. hapishanede idman yapan mahkumlarız.
çağdaş meşruiyetin temeli, hakikat aleyhtarlığıdır. birey ise körkütük budalalığın bedenleşmiş halidir. lakaytlık ve münasabetsizliğimize rağmen, her nefes bizi ölüme yaklaştırıyor. cehennemi boylamayı göze almış olmanın rahatlığıyla hareket ediyoruz.

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol