kimler geldi kimler geçti

wereyda
kıyamete dek dinlenebilecek parça. ajda`dan da, cem`den de..

her insanın hayatına etki eden, her insanın ya$amının bir yanına dokunmu$ parçalar vardır. aradan geçen zamanla değerlenen, $arap gibi $arkılar vardır bir de. onlar ki öyle bir ân`da gelirler ve yüreğinizin ellerine dokunurlar ki duygusal yanlarını saklamanız gerektiğini size fısıldayan beyniniz o noktada çekimser kalır ve seçimi size bırakır.

ehem ehem.. ortaokuldaydım o zamanlar ve ortaokul arkada$larımdan birinin yazlığına gitmi$tik. ailecek görü$üyorduk ve süper bir kızdı. ailecek gitmi$tik; yaz`dı ve o harbiden süper bir kızdı. karde$ gibi büyümesek yazardım ona. $iir yazardım, fıkra yazardım. illâ ki bir$eyler yazardım yani. annesi annemle arkada$tı, babası babamla arkada$tı, karde$im ablası ile arkada$ değildi ama sorun yoktu. yazlıkları erdek`teydi ve -söylemesi ayıp falan değil- o gerçekten büyü gibi bir kızdı.

evet erdek hakikaten tam yazlık bir yerdi. gündüzleri plajda bira yudumladıktan sonra çakılta$ı toplamaya gidilebiliyor, ak$amları lunaparkta gondola binilerek efendi efendi korkulabiliyordu. ispanyol eteği( ya da balerin )`ne onun zorlamasıyla biniliyor ve inilince kusuluyordu. gençliğin bir adım evveliydi; süperdi.
böğürtlen suyu ısmarlayıp tavla atılan çay bahçelerini bağlayan hanımeli kokulu dar yollardan geçerken birbirine çarpmaya hazır kalpler barındırıyorduk göğüskafesimizde. ağustos`un bir adım evveliydi ve o biriyle beraberdi. ben ona melek balıklarının fotoğraflarını çekiyordum o gülüyordu. o gülüyordu sabaha kadar ben onun uyuyu$unu seyrediyordum. teoman o yaz`ı söylüyordu ve ablası beni çözmü$tü. ablası gözlerimin $ifresini çözmü$tü ve yüreğimdeki gizli definenin koruyucusu sfenksle da$$ak geçiyordu.

bir gündüzdü sonra gece oldu. ablası geldi yanıma dedi sende bir$eyler var. ben dedim yok bir$eyler sadece a$ık oluyorum. o halde dedi neden sivilcelerini sıkar gibi ya$amıyorsun. ben $a$ırdım - anlamadım. o dedi rahat ol ben dedim olmaz. ajda`dan kimler geldi kimler geçti çalıyordu mevsimlerden a-yaz`dı. ben söyleyemedim binnetice tanrı aklımı japonlardan korusun.

(ha$iye: geçen gece aklıma geldin kız. kimler geldi kimler geçti çaldı; sustu.
her $ey geçer hayat kalır`ı dinledim biraz küfrettim sonra. cem adrian`ın resmini öptüm de yattım o gece.)

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol