kadın

elma sekeriiii
dunya üzerinde yerin dibine en cok batırılan, bazı kesimlerce "karı" sıfatından bir ileri düzeye ta$ınamayan, bazılarınca ise el üstünde tutulurken diger tarafta çe$itli icaatlarla agzına sıcılan güruh.

ya$am nedenimiz, dünyamızın tam orta yerine oturmu$tur.

her$eyden once bir anne, ondan sonra i$ kadını daha sonrası ise cok fazla...

sırtından sopa karnından sıpası eksik tutulmaması gereken, erkek egemenligi altında ezen ezdirilen ki$iler. erkek egemenliginin devamını saglamak amacıyla erkeklerin altına yatırılan, kız dogurdu diye "kadından sayılmayan" kadınlar, sevdigiyle birlikte oldu sonra da ölüm korkusuyla kaçtı diye dünyalar ba$ına yıkılan; toprak altında nefesleri kesilen güldünyalar...

her $ekilde mükemmel olması beklenen, olmadıgı zamanlarda ise "ne boktan karı bu" yaftasını ister istemez ta$ıyan insanlar.

iyi $artlarda ya$ayanları pek az. zaten diger kalan kesimlerin cıglıkları mor çatı’lardan yükselmekte.

onlar olmadıgı zaman dünyanın kökünün kuruyacagını dü$ünemeyen fakirler vardır bir de, her bulduklarında küfürler saçan kendi egosunu tatmin etmekten ileriye gecemeyen oglan cocukları.

bütün bunlara kar$ı anlam veremeyen kücük kadınlar vardır bir de;
daha sekiz ya$ındayken kendinden ya$ca cook büyük olan birinin cinsel istismarına maruz kalan, içindeki küçücük masumiyeti öldürülen, topragı yerleri tırmalamaktan ellerinden kan damlaları dökülen...


bakmayın öyle, hiç kimsenin elleri temiz degil.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol