ithil üstadan yemek tarifleri

ithilquessir
iki dakikalik pratik nohut yemegi:

malzemeler

1) pirinc.
2) 3 bas kuru sogan.
3) 1,5 kutu soyulmus domatez konservesi.
4) 1 kavanoz (700 gr) haslanmis nohut.
5) biber salcasi.
6) 300 gr yagli dana eti.
7) 5 yemek kasigi kati yag.

diyelim ki bir anda misafiriniz geldi, yada cok yemek yapasiniz olmadigi halde guzel bir seyler yemek istiyorsunuz, bu tarif tam size gore.

oncelikle pirinci kokusu gidene kadar bir miktar yag ile kavurun, sonra uzerine su ekleyip, altini olesiye kisip, kapagini kapayin. orasi pilav olucak.

oncelikle soganlari yemeklik kiyin (yemeklik demek kucuk kareler halinde demek canim arkadasim) eti ise yarim bas parmak buyuklugunde parcalar halinde kesin, bu arada bir yandan baska bir yerde su isitmaya baslayin, buyukcene bir tencerenin icine yagimizi koyun, ve once soganlari sonra eti guzelce kavurun. etler az cok yenilecek kivama gelince tencerenin icine salcamizi ekleyin, salcayi biraz yaktiktan sonra uzerine su ekleyerek acin.

yavas yavas kendi kivamini bulan yemegin icine konserve domatezleri dokun, biraz kaynar su ekleyin, uzerine nohutunuzu da atin. ha bu arada nohutu kullanmadan once mutlaka bir suzgecten gecirin yoksa icindeki igrenc koruyucu siviyi da yemek zorunda kalirsiniz.

bundan sonra yemeginizin tuzunu kara biberini koyun. agzini kapayip 10 dakka orta ateste kaynatin. sicak taze ekmek ve pilavla servis edin.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol