ithil üstadan yemek tarifleri

ithilquessir
gelelim ilk yemegimize.

okuldan geldiniz, yorgunsunuz, televizyonda starwars baslayacak. hazir pizza gibi seyleri yemeyen bir insansaniz bu makarna tipi tam sizin icin.

acili, basit, hizli.

guney italya’da "alviole" diye gecen makarnanin bir turevi, adindan da anlasilacagi gibi bol miktarda zeytinyagi icerir.

icindekiler:

1)1-2 tane kirmizi sogan.
2)bolca sarimsak, (kisi basina 2 dis gibi hesaplayin)
3)taze yada kurutulmus sili biberi (kopek gibi aci)
4)maydonoz.
5)tuz ve cubuk makarna.
6)azmis lan.
7)nasil olsa pek kimse okumuycak bir seyler yazalim zengin gorunsun.


ilk basta buyukcene bir tencerenin icine ciddi miktarda tuz (sosun icine tuz koymayacagiz ona gore) ve zeytinyagi konulur. hayir bende biliyorum misirozu yaginin daha ucuz oldugunu, zeytinyaginin o tadi lazim bu yemekte.

daha sonra bir kesme tahtasi, yada temizse tezgah (ogrenci evinde temiz tezgah... hadi bakalim) yada cok konusan ev arkadasinin gogus kafesi uzerinde soganlar ince ince kiyilir, sarimsaklar soyulup dilimlenir, maynonozun saplari ayiklanip kalani orta boylu parcalar halinde kesilir. eger kuru sili biberi kullaniliyorsa 2 tanesinden bir tanesi makarna suyunun icine atilir, digeri havanda dovulur. yok taze ise kucuk kucuk dilimlenir, gotunuz yemiyorsa icinden cekirdeklerinin cikarilmasi onerilir.

bu arada makarna suyu kaynamaya baslamis olmalidir, atin icine makarnayi. cekinmeyin.

biraz bekleyip tavanin icinde bolca zeytinyagi isitilir. (hayir guzel kardesim tavayi agzina kadar doldurmayacaksin, alti 0,2 cm dolsun yeter) icine sirasi ile once sogan ve biberler sonra sarimsak atilir, yuksek ateste hafif(hafif bak) sertlesinceye kadar kavrulur, zaten su aralar asagi yukari makarna hazir olmalidir, tavanin icine maydonozlar atilir ve makarnanin suyu suzulur.

sonra sayet makarna suzulurken tencereden cikarildiysa geri konulur, icine tavanin icindeki leziz karisim eklenir. butun zeytinyagi tadinin makarnaya gecmesi icin bir miktar makarna tavaya alinip tavanin icindeki her damla malzeme somurulur. sonra tencereye geri koyulup iyice karistirilir.

bir tuzuna bakilir, yerinde degilse biraz tuz koyup yine karistirilir. kiz arkadasinizla yiyorsaniz ilk tabagi kendinize koyarsiniz (kucuk malzemeler altta kaldigindan ikinci tabak daha zengin durucaktir) feslegen yapraklari ve sek beyaz sarapla servis edersiniz (turkiyede kav serisini tavsiye ederim). yok starwars izliycem derseniz koyarsiniz irice bir kaseye basarsiniz catali.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol