ileri düzeyde sallama teknikleri

greyfurt
"bir sınava çok çalışabilirsiniz, çok iyi bildiğiniz bir ders olabilir, hocanın size kanaati olabilir ama er yada geç her öğrenci sallaması gereken bir an yaşayacaktır"
greyfurt

i.d.s.t. açık öğretim sınavları için geliştirdiğim, arkadaşlarıma her fırsatta anlatmaya çalıştığım, fakat salak arkadaşlarımın inatla uygulamadığı faydalı yöntem ve uygulamalar bütünüdür. aslında çok kişi tarafından bilinsede uygulanmaz(nedense ?)
-test mantığı-
şimdi 30 sorudan oluşan bir testimiz olsun. 5 şıklı bu testte, test mantığına göre ortalama 6 "a", 6 "b", 6 "c", 6 "d", 6 "e" cevabı olmalıdır. doğru şık sayısı en fazla +1,-1 oynar. yani bazı testlerde tabiki 5 "c" ve 7 "e" gibi sapmalar olabilir ama bu kabul edilebilir bir orandır ve i.d.s.t’nin temelini oluşturur.
-amaç-
hiç çalışmadığımız, hatta hiç bir fikrimizin olmayan dersin vizesinden "0" almak yerine "20" almaktır. (açık öğretim’in fransızca kuantum fiziği dersi mesela)
-uygulama-
açık öğretimde yanlışlar doğruları götürmediği için sınava bi zahmet girilir ve bütün sorularda aynı şık işaretlenir. yani; 30 sorulu bir testte 30 "a" yada 30 "d" şıkkı işaretlenmesi gibi...(ben "a","d" ve "e" şıklarını işaretlerim hep nedense ?)
-sonuç-
30 soruluk testte her doğru cevap size 100 üzerinden 3,3 puan kazandırır. yani biz i.d.s.t kullanarak 3,3 x 6 =20 puan kazanır ve finaller için hiç yoktan avantaj elde ederiz. (benim vize notlarım en düşük 17, en yüksek 23 ama genelde hep 20 gelir)

not1: çalıştığınız derslerde notunuzu yükseltmek için kullanabileceğiniz bir teknik daha var. onuda sonra yazarım.
not2: ben yıllardır uyguluyorum. finallerde hem puan avantajı sağlıyor hemde moral oluyor. yöntemi güvenilir bulmayan arkadaşlar, burunlarına transcriptimi sokturtmasınlar.
edit: her sene millete usanmadan anlatırım i.d.s.t’yi ama hala inanmazlar, anlamazlar, yanlış uygularlar. bir daha soran olursa bu linki atıcam. açıp okusunlar diye.
fasa fiso
dershanelerde sene sonu gelip de sinava son bir hafta kala, gecmis yillardaki sorular da gozonunde bulundurularak ogretilen tekniklerdir.en yaygini karsinizda bir dik ucgen varsa o illa k 30-60-90 a tamamlanir.yine karsinizdaki dik ucgen ise kenarlari ya 3-4-5, ya 6-8-10 ya da 5-12-13 tur vs.her yolu denediniz cevabi bulamadiniz bos birakmaya da iciniz el vermiyorsa, bu destekli atmasyonlari deneyebilirsiniz.
greyfurt
Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla geçersiz kılınan tekniklerdir.
bu kara alındıktan sonra "sende mi brütüs?" haykırışlarım senato duvarlarında yankılandı ama olan olmuştu.

daha açık yazayım: "artık atış serbest" durumu yok :/
4 yanlış 1 doğruyu götürüyor.

daha geniş hukuksal saçmalıklar için şordaki linke tırıklayın: linkin park->

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol