i never promised you a rose garden

tayfa75
elime alıp da tutulduğum, nadir eserler arasında yerini almış kitap. ha çok mu özel bir zevke sahip, pek mi beyaz bir türküm? değilim ve yok öyle bir şey. kendimce okuduklarım arasında güzel bir yere koyduğum bir kitap olduğunu belirtip, okumamış olan kişileri okumaya teşvik edecek şekilde manipülatif bir eylem olarak buraya yazıyorum. okuyun lan işte. allah allah. tersim pistir ona göre.

neyse. konu olarak; erken yaşta uçuşa geçen bir ablanın, kanatlarından feragat edip, adından da anlaşılacağı üzere, pek de gül bahçesi olmayan dünyaya yönelmesini anlatıyor. gerçekçiliğini tartabilecek deneyime sahip değilim, ancak önsözünden alıntılayarak, gerçekçi dilinin kitabın bir roman mı yoksa günce mi gibi tartışmalara yol açtığından bahsedersek bu konuda bir fikir edinebilirsiniz belki.

2 sene kadar kitaplıkta sessizce toza bulandıktan sonra, hakettiği yeri vakur bir eda ile almıştır.

biraz da spoiler serpiştirelim araya;

-----------------------------spoiler----------------------------:

güzel bir şey gereksemeye, gerekseme baskıya ve baskı da tam bir zorbalığa dönüşmüştü. (sayfa61)

cehennem’ in eşiğine gelmiş kişilerin şeytandan ödü kopuyordu; zaten cehennemin içinde olanlar içinse şeytan özel biri değildi, yalnızca başka biriydi, o kadar. (sayfa79)

...gömülü bir yalanın iğrenç kokusunun nasıl suçlunun peşine düştüğünü, her şeyin içine sinip küf ve kokuşma yaratıncaya değin suçlunun soluduğu havayı kapladığını da iyi biliyordu.(sayfa93)

"bir süre daha bekle," dedi jacob. esther bu "bir süre-daha-bekleme"nin, jacob’ un sessizce eylemsizliğe sığınma yollarından biri olduğunu biliyordu. gözlerini kapa,sorun yok olsun ve her şey güzel-güzel olsun. bir yalandı bu. (sayfa140)

deborah ona "yitik ufuklar" adını takmıştı, çünkü venner, hiçbir zaman hiç kimseyi görmüyormuş gibiydi; sözde tedavi ettiği hastaların ötesine, sanki denize bakıyormuş gibi, uzaklara bakıyordu hep. (sayfa213)

-----------------------------spoiler----------------------------

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol