hüseyin inan

evrendeki en mutevazi insanim
huseyin, 1949’da kayseri’nin sariz ilcesine bagli bozhoyuk koyunde dogdu. ilk ve orta okulu sariz’da, liseyi kayseri’de okudu.

1966’da odtu idari bilimler bolumu’ne kayit oldu. 1968’de tip ve daha sonra milli demokratik devrim(mdd) icindeki ayriliklarda, giderek belirginlesen illegal ve dar orgutculuk fikri etrafinda cekirdek bir grup olusturup, kir gerillasi yoluyla anti emperyalist mucadele verme fikrini gelistirmeye calisti. ozellikle odtu kokenli olan ve temelini inan’in attigi bu grup daha sonra, thko’nun cekirdek kadrosunu olusturacakti. o yillarda huseyin daha cok teori kismiyla ilgileniyordu, deniz ise pratik kismiyla. zamanla boyle bir gorev bolumu olusmustu.

14 ekim 1969’da filistin kurtulus orgutu’nun el fetihkamplarina gitti ve orada israil’e karsi savasti. 1 ocak 1971’de turkiye is bankasi emek subesi soygunu, amerikan askeri tesislerinin basilarak bir amerikalinin kacirilmasi ve daha sonra 4 amerikalinin kacirilmasi eylemlerinde yer aldi. 24 mart 1971’de kayseri’nin pinarbasi ilcesinde yakalanarak, 9 kasim 1971’de deniz gezmisve yusuf aslan’la birlikte idama mahkum edildi. 6 mayis 1972’de idam edildi. diger uc yoldasi ile birlikte karsiyaka mezarliginda yatmaktadir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol