hayat

elma sekeriiii
hep bir ko$u$turma içinde devam eder.

misal istanbullular için konu$uyorum. hiç dikkat ettiniz mi, ayaklarınız hızlı hızlı yürütür sizi sokaklarda, herkes o $ekildedir cunku. bir yerlere yeti$me cabası sizi esir alır gider...
dogarsınız, buyumeyi cok istersiniz. en buyuk arzunuz buyuyup özgürlük sahibi olabilmektir, sözünüzü dinletebilmek; birinden bagımsız olabilme zevki sizi sarıp sarmalar büyüsüne kaptırır. büyürsünüz, bir $eyler için çalı$ırsınız okulunuzu okursunuz iyi bir i$ için... anlarsınız ki özgür olmak bagımsız olmak aslında sizin kücüklükten kalan bi bok yemenizmi$, yokmu$ öyle bir ba$ınalık...

okul maratonu ba$lar, sonra i$ bulma tela$ı. i$ bulursunuz, evlenmek ister gönül evlenirsiniz... cocugunuz olur ona gelecek hazırlama tela$ınız ba$lar sonra okuluydu universitesiydi geli$im kurslarıydı derken evlenme cagına gelir o da. eh, evlendirirsiniz bu sefer torunlar gelir arkadan. ikinci sevinciniz olurlar. onları yeti$tirmeye calı$ırsınız derken büyürler. üniversitesiydi evliligiydi falan fe$mekan...hayatınızın sonu gelir.

ben kendim icin ne yaptım? dunyanın benden sonra devamını saglamak adınaydı her ugra$ım. iyi evlat iyi nesil demek iyi i$ gucu iyi bir ekonomi hayat standardı demek. saglıklı yeni nesiller ve onların devamı.
al i$te götü boklu hayat denilen $ey bu kısır döngüye sahiptir. herkes kendi icin bir $eyler yaptıgına inanır, yani kandırır kendini. oysaki hep hayat icin calı$ır bireyler.

bize verilen $eyleri ya$ıyor, bu dunyanın devamını saglayıp göçüp gidiyoruz.

mutsuz oldum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol