greyfurt

redcrow
bomba adamdır greyfurt..

sene 1998. kafalar gene güzel..ama bu sefer öyle böyle değil..

bu güzel kardeşimiz -nerden bulduysa artık- çocukların patlattığı torpilerden bir adet edinmiş ve cebine saklamıştır. alayı yakın güdümden eş/dost tiplerle, sürekli takıldığımız dernekte rahatça şımarıp eğlendiğimiz bir sırada, greyfurt, ortamdan bir kaç metre uzaklaşarak zulaladığı torpili cebinden çıkarır ve elindeki yanan sigarayı torpile tutarak, filmlerde sıkça rastladığımız "yaklaşmayın yoksa burayı havaya uçururum" geyiğine başlar. şahsım, "lan adama bak ya, neeeerden ne çıkarı gene" diye düşünürken, içimizden biri sigaranın fitile fazlasıyla yaklaştığını görür ve "oha olum çek lan sigarayı" diye uyarırıda bulunur. fakat iş işten geçmiştir. sigaranın ateşi fitile değer ve geri sayım başlar. durumun farkında olmayan adamımız greyfurt, şehla bakan gözleriyle millete gülücükler saçarak tehditlerine devam eder. tüm tayfa, bir yandan alkolün etkisiyle kahkaha atmaya devam ederken, bir yandan da bu canlı bombaya, "lan at laaaannn at, yandı oğlum, patlıycakkkkkkk" diye haykırarak, götü koruyacak uygun siper aramaktadır.

..................

yaklaşık 60-70 metrekare alanda gerçekleşen patlamanın ardından etraf büyük bir sessizliğe bürünür. mekandaki herkes kısmi şok yaşamaktadır ve greyfurt’un bu duruma ne tepki vereceğini merak etmektedir. adamımız etrafa şöyle bir baktıktan sonra, gayet soğukkanlı bir tavırla, hala torpili tuttuğunu sandığı bitişik parmaklarına bakar ve, "patladı lan" şeklinde bir cümlecik kurar.

bu son cümle herkesin derin bir oh çekmesine olanak sağlamıştır. parmakları yerindedir ve hala net cümle kurmaktadır.daha ne olsun? olayı elindeki ufak yanık ve kulaklarındaki çınlamayla atlatan gazimize birası teslim edilir ve kahkahalar eşliğinde durum değerlendirilmesine geçilir.

bunu başka biri yapsa salak derdim ama söz konusu kişi greyfurt olunca ben buna durum komedisi diyorum..

sevmekteyim seni efendi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol