görücü usulü evlenmek

camurhan
nedense "ah ne kadar kötü aski kesfedemeden olmus hersey" gibi düsündügüm evlilik sekli. benim de yakinimda böyle seyler olmustu. söyle ki

birgün yurtdisindan gelen teyzemler bizdeyken dayimlarin da oldugu bir ortamda, dayimin benim oglanla seninkini evlendirelim olayi olmustu. ben ya yatmaya gitmisim ya da evdeydim diye hatirliyorum. neyse her iki ailenin olurunu aldiktan sonra cocuklara gitmislerdi. her ne hikmetse ikisi de olur vermislerdi. "nayir, nurun! siz kardessiniz" repligi aklima gelmisti ögrendigimde. sonracima taraflarin her ikisi de hemfikir olunca bunlarin bir flirt zamani olmustu. yalniz ilginc olan bana onlarin el ele tutusmalari cok yapay, ürkek gibi gelmisti. belki de ben öyle yorumlamisimdir. belli bir süre sonra oglanin kizin yasadigi yurtdisina gitmesi gerekmisti. ayrica plana göre orada nisanlanicakti. benim dayioglu nedense o ülkeye gidip geldikten sonra "burada ben yasayamam" triplerine girmisti. gel zaman git zaman bozmustu nisani da. teyze ve teyzekizi fenalasmislardi akabinde. simdi bakiyorum da "nasil dumur olmustum" bu duruma o zamanlari.

özünde "böyle de gerceklesmemis hikayeleri de vardir bu cagdisi uygulamanin iste" demek istiyorum. hatta onu anlatmak istemistim bilgi babinda.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol