freddie mercury

underpressure
5 eylül 1946 yılında doğu afrika kıyılarının yakınlarındaki zanzibar adasında farrokh bulsara olarak dünyaya geldi.

8 yaşındayken, ailesi onu, daha iyi bir eğitim alabilmesi içn ingiltere’ye yollamıştır. arkadaşları ve öğretmenelri ona sürekli olarak "freddie" diye seslenmesinden dolayı bu ismi benimsemeye başlamıştır.

1964 yılında gittiği isleworth okulu’ndan, sanat dersleri dışındaki tüm dersleri sıfır olduğu için ayrılmak zorunda kaldı. daha sonra ealing college’de grafik tasarım eğitimi almaya başladı ve 1969 yılında buradan mezun oldu. ama o yanlızca müziğe odaklanmıştı.

queen öncesideki grubunun adı wreckage’dir.

roger taylor ile iyi bir arkadaş olan freddie, smile grubunun vokalinin gruptan ayrılmasından sonra bu gruba katıldı. grup john deacon’ın da katılmasından sonra queen adını aldı. bu isi mi de tabii ki freddie bulmuştu. queen kurulduktan sonra, ismini freddie mercury olarak değiştirdi.

ondan sonraki yıllarda queen grubunun en önemli ismi oldu. yaptığı şarkılar, giyim tarzı, yaratıcılığı, queen’in gelişmesinde ve tanınmasında çok öenmli etken oldu. sayısız şarkılar yapıp bu şarkıların dünyaya yayılmasını ve sevilmesini harika ve eşsiz sesiyle başardı.

21 kasım 1991 günü aids hastalığpı yüzünden hayatına veda etti.

geriye görkemli bir müzik hayatı ve sayısız güzellikte şarkılar bıraktı.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol