fethullah gülen

cyranonunburnu
disleri cok keskin olan bir somurgen. 90 li yıllarda zirveye tırmanmıs olan ve cok iyi organize olmus bir teskilatın/orgutun lideri. kendi aralarında teskilatlarına hizmet derler ve teskilatlarının temelini okumaya hevesli ancak bunu gerçekleştirecek ekonomik güce sahip olmayan fakir çocuklar olusturur. teskilata ruhani lider ve efsanevi ornek figür olarak said-i nursi ’yi yerleştirmişlerdir. hatta bu figür oylesine buyuk bir oneme sahiptir ki neredeyse hz. muhammed ile eşit bir etkiye sahiptir. fethullah gulen evreni’nde (star wars evreni kadar fantazi bir bölgedir) içinde yaşadıgımız döneme ahir zaman denir. ahir zaman ’ın özelliği insanların islamiyetin kurallarına aldırmayıp tanrının yolunu terkettiği bir yozlaşma dönemi olmasıdır.(yunan&hint mitolojilerindeki çağlar şematiğini hatırlatması ..altın çag,gumuş çag,karanlık çag..vb.. bence çok ilginçtir ama fikrimce bu fikrin yakın kaynağı tabiki de islamiyet & hristiyanlıktaki mesih ve kıyamet kavramlarıdır) işte said’i nursi de bu kötü zamanlarda insanları dogru yola döndürmek için tanrı tarafından gönderilmiş bir şahsiyettir. peki bu resimde ataturk nereye oturmaktadır? ataturk fethullah gulen evreninin sauron’u darth vader’ıdır. ataturk’e duydukları nefreti teşkilat dışında dillendirmemeye çok dikkat etselerde kendi aralarındaki istişarelerde alaycı bir tavırla dışa vururlar.

hedefleri yuzeyde turk halkına yardımcı olup manevi yozlaşmayı engellemek, orta derinlikte cumhuriyet kazanımlarını ve ataturk devrimlerini tedavuden kaldırmaktır. dipteki motivasyonu bilmiyorum fakat teşkilatın 80lerde hayata geçirilen bir abd fikri olan yeşil kuşak projesiyle aynı zamanda buyumeye başlaması, fethullah gulen’in yıllardır rahat rahat abd’de ikamet ediyor olması (hem de 11 eylul sonrası abd’de) insana bir fikir vermektedir.

strateji ise fethullah gulen tarafından söyle formule edilmiştir. ilmiye,mulkiye,askeriye. laik ve demokratik cumhuriyetin bu üç temel sutunu ele geçirilmesi gereken noktalardır. insanların o çok beğendiği okullar bu hedefler için lojistik destek sağlamaktan başka bir amaçla kurulmamıştır. yurtdışı okullar ise birincil olarak turk toplumunun takdirini kazanmak ikincil olarakta kimin adına olduğu belirsiz bir etkiyi bu bolgelere yaymak amaçlıdır. (yurtdışı okullarının temel olarak eski sosyalist cumhuriyetlerde açıldığını hatırlayalım) günümüzde sahsi fikrime gore ilmiye ve mulkiye -çankaya’yla da beraber- tamamı ile eksiksiz olarak ele geçirilmiştir. askeriye ise direnmektedir.

sonuç: fethullah gulen gözlerini açık tutmayı namus meselesi yapmış bireylerin gözünde çok çok tehlikeli bir karsı devrim unsurudur. kimler tarafından kullanıldığı ya da simbiyotik bir şekilde kendini kimlere kullandırdığı net değildir. fakat kesin bir şey soylemek gerekirse sadece kendini insanlığın kurtuluşuna adamış hırkası ve kocaman bir kalbinden başka bir şeyi olmayan bir gönül insanı olmadığıdır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol