fethullah gülen

capt it all
nur cemaatinin lideriymiş gibi lanse edilen ama değil liderlik, nur cemaatiyle risale-i nur külliyatını okumak ve kafasına göre yorumlamak dışında bir bağlantısı olmayan hoca. zaten kendisi de nur cemaatinden olmadığını her fırsatta dile getirmiştir. hocalığına son derece saygılıyım, yaptığı iyiliklerden allah razı olsun ama ben siyasete bulaşmış, ne düşündüğü ne yapmak istediği belli olmayan adamın peşinden gitmem, gidene de birşey demem.

kitaplarında da bir numara yoktur. başta nur cemaatinin başucu eseri olan risale-i nur küliyatı olmak üzere sağdan soldan okuduğu kitaplara duygu yüklü birkaç ifade ekleyerek kitap yazar. nerden mi biliyorum? okudum ordan biliyorum.

tekrarlamak ihtiyacı hissederek diyorum ki; yaptığı iyiliklerden allah razı olsun. onca kişi onun sayesinde okuyor, adam oluyor. hocalığına son derece saygılıyım, ama insanları ağlatarak, duygularını sömürerek prim yapma be hocam, takiyye yaparak birilerine birşey anlatmaya çalışma be hocam...


aynı zamanda son derece yanlış bir şekilde suçlanan bir adamdır. evet bu adam insanların dini duyguları üzerinden prim yapar, işi ticarete döker, siyasete bulaşıp istediği partiyi başa geçirir buraya kadar doğru... ama kesinlikle şeriatçı değildir. şeriatçıdır ama bilinen şeriatçı değildir. hatta ve hatta, cumhuriyet rejiminin modern zamanların şeriatı olarak algılar ki, bu büyük oranda doğru bir olgudur. şeriat kavramının aslında ne olduğunu bilen aydınlar da bunu savunmuşlardır. zira, şeriat sadece bilindiği gibi kimilerinin elini kolunu kesmek demek değildir. hatta bu şer’i kısım şeriatın yüzde birlik kısmını oluşturur. asr-ı saadete bakınız, halifeler seçimle başa gelmişlerdir. onu da geçtim, cumhuriyet zaten arapça bir kelimedir.

sözün özü, bir adamın yaptığı herşey yanlış olsa bir tane akıllı adam peşinden gitmez. bu hocanın peşinden milyonlar gidiyor, hiçbirinin mi aklı yok? fakat şu da unutulmamalı ki, bir kova temiz suya karışan birdirhem zehir ile su öldürücü olur.


edit: kimileri hocaya şeyh diyor.. hassiktir diyorum ben de.
sadece hocadır bu adam, tarikatı mı varki şeyh olsun, daha şeyhin ne olduğunu bilmeden bok atmaya çalışmayalım lütfen ne ise o.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol