ekşi sözlük

rumuz pilis tiray egen
#975970 nolu entry ile ilgili chavez den farklı bi düşüncem yoktur. demek istediğim o değildir. sadece kendini farklı gören bi tipin yaklaşım tarzından bahsediyorum. yoksa ben cahil bi kafa ile okuyan okumayan saldırsın demiyorum. bu ülkeye herkes bi şekilde hizmet etmelidir. askerde de böyledir. misal, doğudaki askerle batıdaki askerin hizmet olarak bir farkı yoktur. ikisi de vatana hizmet eder. benim kızdığım konu yazan arkadaşın, olaya bu kadar yüzeysel ve ukala yaklaşmasıdır. yaşanan acı olayların binlerce kişinin öldüğü bir savaşın ardından gözettiği tutumudur. ne gerek vardır bunu izah etmeye, parantez açmaya; eğitimli insanlar ölmüştür demeye.

orada insanlar ölmüştür. türk insanları ölmüştür. asker eksikliğinden kadınlar bile savaşa dahil olmuştur. kundakta bebesini bırakıp gitmiştir insanlar. evet hepsi asker yetersizliğindendir.

yani demek istediğim, o dönem seferberlik ilan edildiğinden savaşla alakası olmayan ülkesine daha başka hizmetlerle katkıda bulunacak ileri götürecek olan üniversitelilerde, ülkesinin kalkınmasında her daim rol alan çobanlarda, üniversiteye bile gidememiş 16lık çocuklarda aynı kefededir.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol