ekşi sözlük

theborek
bana kalırsa sözlük sahibinin konu üzerinde zerre yaptırımı veya sorumluluğu olamaz. bu bilgi için de geçerlidir. eğer ben bugün din veya daha hassas bir konuda (devletin belirlediği) sınırı aşıyorsam independence bundan yükümlü tutulamaz zira bilgi olmasaydı ben bunu yine ya facebookta ya inci’de ya ihl’de veya benzer bir platformda söylerdim. en kötü ihtimalle gider grafitisini yapardım. şimdi burada suçlu duvar mıdır bana boyayı satan mı?

ikisi de değil.

birazcık hukukdaki neşterli katil örneğine geliyor bu; kişinin elinde neşter vardır, yerde kanlar içerisinde yatan bir maktül vardır ve kişinin de üstünde kan mevcuttur. elinde neşter olan kişi maktülü kurtarmaya çalışan doktor mudur yoksa katilin kendisi mi?

ekşi’ye dönersek; 50.000’den fazla yazarın olduğu sitede her entrynin takibi zaten imkansızdır o yüzden ssg’ye "arsa senin, yükümlüsü sensin" diyemeyiz.

tabii ister istemez durumun kendisi de yeteri kadar sıkıntılı; günde 4.500 dolar reklam geliri olan bir sitenin kapatılmasına ramak kala tüm sözlüğü sokağa dökebilirken hukuki yaptırımlar kapıya dayandığında "aga tanımam" tribi yapılması son derece çiğdir. ssg özetle "bana para kazandırdığınız sürece gerisi teferruattır" demektedir. bunun üzerine hala ekşi’de yazmak zaten midesizliktir ya neyse. en azından nezaketen avukat masrafları vs. gibi kalemlerin karşılanmasında bir destek çıkılabilirdi.

yine de patır patır entry silerek online korkaklık üzerine yeni bir sayfa açan ekşicileri tebrik ederim. klavye delikanlılığına yeni bir soluk getirmişlerdir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol