into the west

priapus
19. yuzyilda amerika. ucsuz bucaksiz topraklariyla yeni bir kita, yeni bir dunya. bir tarafta buyuk umutlarla amerika’ya gocen eski kita sakinleri, diger tarafta bu topraklarin asil sahipleri; yerli amerikalilar ya da yaygin adlariyla kizilderililer.

onceleri sadece amerika’nin dogu yakasina, baslica virginia ve cevresine yerlesmis beyaz adamlar 1820’li yillardan itibaren yeni umutlarin pesinde batiya, california adi verilen verimli topraklara hareket etmeye baslar. bu yeni goc kacinilmaz olarak beyazlarla yerlilerin karsi karsiya gelmesine yol acacaktir. tarihin en buyuk catismalarindan biri, uzun ve sancili bir surec baslayacaktir.

into the west, bu topraklarin nasil kazanildiginin (ya da kaybedildiginin), amerika’nin nasil parcalandiginin gercek oykusudur.

yapimciligini steven spielberg’in ustlendigi into the west, her birini ayri bir yonetmenin cektigi 2 saatlik 6 bolumden olusan epik bir dizi. beyaz adam’in bati amerika’ya yerlesimi, amerikan yerlilerinin bu degisimden etkilenisi ve bolgenin 1825 ile 1890 yillari arasindaki gelisimini konu ediyor.

into the west amerikan tarihindeki en dramatik donemi, yerlilerin yavas yavas topraklarindan atilmalarini iki tarafin da bakis acisindan basariyla resmediyor.

http://www.cnbce.com/pr-intothewest.asp

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol