mustafa kemal atatürk

independence
bak bir 10 kasım daha geldi. dikizliyorsun di mi bizi yine yukarilardan bir yerlerden? seni gidi seni. atam uyusana rahat rahat yerinde diyecegim de, uyutmuyoruz ki ama di mi? kim vucuda getirdigi bir eserin bu kadar hirpalanmasi kar$isinda huzur bulabilir ki sen bulasin degil mi atam?

biliyorum, rahat birakmiyoruz seni ama kizma bize be, biliyorsun tepeden tirnaga maliz i$te. o gunlerde kilik kiyafet diye tutturdun, batila$alim istedin devrimler yaptin $apka kanununu getirdin ama bak bugun turban ilkokula bile girdi. 100 yil once senin ba$ardigini, 100 yil sonra biz devam ettiremiyoruz be atam ama kizma bize, o denli maliz, elimizde degil.

demokrasi amac degil aractir diyen bir ki$iyi 7 senedir ba$imizda tutuyorsak ve hatta bu ki$inin bir de "demokrasinin ve laikligin teminati biziz" demesini ayakta alki$liyorsak atam, soruyorum sana ya, neyiz biz? ayak ba$parmagimizdan sacimizin telinin dibine kadar mal degiliz de neyiz atam, bi de bana hele kurbanin olayim.

dini bayramlarda toplu ula$imi ucretsiz yapip, bayramin hemen ertesinde toplu ta$ima ucretlerine zam yapanlarin sadece ucretsiz yaptigi gunleri gorup ayakta alki$liyorsak ama bir kac gun sonrasini gormekten acizsek atam, bizden adam olur mu allahina$kina sen soyle?

devlet her zaman teror orgutu ve benzeri orgutlerle goru$ur diyen bir ba$bakanimiz var atam bizim, bizi izleyince gurur duyuyor musun bir soylesene? bu insanlar her milli bayramlarda huzuruna riyakarca ciktiklarinda kemiklerin sizlamiyor mu yattigin yerde? ellerinden gelse bugun bu dakika anitkabir’i yikip yerine 15 bin ki$ilik cami yapabilecek zihniyete sahip bu insanlar, senin ismini her zikrettiklerinde rahatsiz olmuyor musun atam?

aslinda ne isterdim biliyor musun atam?

sadece bir 10 kasim gunu, allah izin verse de $oyle yerinden bir dogrulsan tum heybetinle, bir ciksan ya $unlarin kar$ilarina yok mu ya, nasil gulerdik be atam? cumhurba$kanindan ba$bakanina, milletvekillerinden meclis ba$kanina kadar hepsi kacacak yer aramazlar miydi arkalarina bakmaksizin? sonrasinda belki allahi dini imani dillerinden riyakarcasina du$urmeyen bu insanlar da imana gelirler, vatani paramparca etme amaclarindan vazgecip biraz hizmet falan yaparlardi kim bilir.

bir donsen ya atam bir 10 kasim gununde, o gunu artik matem havasinda degil de davullarla zurnalarla kutlasak ya, olmaz ki ama. ecel geldi mi daha saatleri geri almanin anlami yok ki. azrail ruhunu bedeninden cikartti tamam ama bari bizler emanetine sahip cikabilseydik de orada huzur icerisinde olabildeydin ya, o da cok guzel olurdu degil mi?

olmadi i$te, yapamadik be atam. belki ba$ka 10 kasimlara.

rahat uyu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol