31 ekim 2010 taksim de bombalı saldırı

yeginoglu
pkk’nın içindeki bölünmeyi açık seçik ortaya koyan olay. burası detay.

ne demişti murat karayılan denen satılmış acuze? ’geçmişte sivillere yönelik düzenlenen eylemler hatadır. üzgünüz.’ kimi aklı evvel’lere göre günah çıkardı.

ahmet türk yumruk yediğinde onu barış kelebeği ilan eden bazı yazar müsveddeleri, karayılan’ın açıklamalarından sonra da jet hızıyla fakat kısık sesle ’bu adama kulak vermeli, yok efendim pkk silah bırakacak’ gibi sikindirik tespit ve görüşler sürdüler ortaya.

bdp eylemsizliğe destek verir gibi yaptı, karayılan sevgi içeren cümlelerle manevrasını ortaya koydu. sözde eylemsizlik süresinin bittiği bugün, bırak istanbul’u, türkiye’nin kalbi olan taksim meydanı’nda bomba patladı.

pkk açıklama yaptı, ’haberimiz yok...’

yalancıyı sikmiyorlar ya...

pkk’nın içindeki fikir ayrılığı olmamalı bizim asıl meselemiz. kim patlattı bu bombayı? davul zurna ile sınırdan geçenlerin arkadaşları.

geçen ay taksim’de kansızlar sürüsü gösteri yaptı, polis taşladı, biji şerok apo sloganları attı.

bugün taksim’de bombalar vardı, yine şükür ki onlardan yalnızca biri patladı ve yine şükür ki tek ölü, aslında yaşarken ölmüş bir ceset parçası.

şimdi soruyorum. yarın taksim cumhuriyet anıtı yıkıldığında, bayraklar sökülüp yerine satılmışlığın simgesi olan bir ütopyayı simgeleyen bayrak asıldığında mı bu lanet siyasetçiler ’terörle mücadeledeki kararlılık’ kavramını fiiliyata geçirecekler?

ve yine soruyorum. sizin bölücülere vermek zorunda kaldığınız o geniş krediden ötürü, taksim’de kürdistan bayrağı açılmasını dahi suradan bir eylemden addedebilirsiniz. peki ya vatanını itle köpekle pazarlık konusu ettirmemeyi şiar edinen bu milletin sabrı tükenir ise?..

tabi ya... bizim aklımıza geleni, hükümetin temsilcileri düşünemiyor mu? biz kimiz ki. onlar bürokratik çerçevede ve sosyo-politik ölçülerle düşünüp bakıyor olaya. hem biz ne biliriz ki. biz nasıl olur da vatanımızı onlar kadar düşünebiliriz?

yalancıyı sikmiyorlar ya...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol