2010 2011 spor toto süper ligi

epikuros
bu yıl ligimiz kalite olarak bir kaç basamak yüksek durumda kanaatimce. her ne kadar galatasaray, fenerbahçe ve trabzonspor avrupa kupalarından elenmiş de olsa kadro kaliteleri ve küçük büyük bakmaksızın takımların dönem dönem oynadıkları pozitif futbol kayda değer. kötü oynayan takımlar da yok değil.

alt sıra takımları bile önemli sayılabilecek transferler yaptı. isimleri duyulmuş ama ikinci baharlarını yaşamak isteyen isimler göze çarpıyor. karabükspor, yıllarca dinamo kiev’de forma giymiş florin cernad’a 10 numaralı formayı giydirdi. kayserispor, yine yıllarını juventusta geçirmiş marcelo zalayetayı transfer etti. eskişehşrspor, ufak da olsa inter ve porto geçmişi olan pele’yi transfer etti. ankaragücü geçen sezon yaptığı flaş robert vittek ve marek sapara transferlerinden sonra bu yıl yine başka bir slovak milli takımı oyuncusu stanislav sestakı kiralık olarak kadrosuna kattı. gaziantepsor eski portolu jorginhoyu aldı.

üst sıra takımları da önemli oyuncular aldı. beşiktaş guti hernandez ve ricardo quaresma’yı alırken fenerbahçe mamadou niang, issiar dia ve miroslav stoch transferlerini yaptı. galatasaray lorik cana juan pablo pino ve zvjezdan misimovići kadrosuna kattı. bursaspor federico insua dışında pek parlak transfer yapmadı. trabzonspor da jaja transferini yaptı.

tüm bu transferlere rağmen avrupada 2 takımla mücadele etmemiz yetersiz. takımların özverisi, kadrolara yapılan yatırım, takımların elde ettiği yüksek yayın ve sponsor gelirleri ilerki yıllar için beklentileri arttırıyor. yönetimler biraz daha profesyonelleşirse ingiltere, ispanya ve italya ile beraber avrupa’nın en önemli 4 liginden biri olmamamız için hiç bir sebep yok. fransa ve almanya ligi, hatta italya ligi bile ligimiz kadar zevkli ve kaliteli değil bence. almanya’da b.munich, italya’da inter dışında fark yaratacak bir ekip yok.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol