enes kanter

orqn
maalesef kentucky’ de oynayamayan basketbolcudur.

mesele şu; bu adam amerika’ ya gitmeden önce fenerbahçe’ de oynuyordu. daha sonra kariyerini ncaa de devam ettirme kararı aldı ve fenerbahçe’ yi bırakıp kentucky’ e gitti.

ncaa kuralları gereği, bu ligde oynayacak oyuncuların profesyonel bir sözleşmeye imza atmamış olması gerekiyor. fenerbahçe yönetimi ise enes’ in kendilerinden para aldığını (80 bin $) iddia ediyor. bunun üzerine ncaa kuralları, bu iddia sonuçlanana kadar enes’ in oynamasına izin vermiyor. yani olan bu adama oluyor.

aslında çözüm basit; fenerbahçe iddiasından vazgeçerse mesele kalmaz. ancak onlar da enes’ in türkiye’ ye dönmesini istedikleri için diretiyorlar. dediğim gibi; birileri kar peşinde koşarken olan bu gencecik adamın basketbol kariyerine oluyor.

kentucy’ de -- enes’ e özgürlük -- kampanyası başlatılmış. duvarlara, köprülere ’ free enes ’ yazmışlar. bu sloganı taşıyan şapkalar ve t-shirtler bastırıp satıyorlarmış. bu olayın haberi şurada;

http://www.ntvmsnbc.com/id/25134885/

ayrıca yine kentucky’ li vatandaşlar olayı sanal aleme taşımış ve bir twitter hesabı üzerinden destek aramaya başlamışlar. an itibariyle 18.821 kişi takip ediyor twitter hesaplarını. ben de takip ederim, belki adama bir faydam olur diyorsan o da burada;

http://twitter.com/freeenes

o kadar anlattın anlattın da ben tanımıyorum ki bu adamı diyorsan, o da burada;

http://www.bilgitube.net/videos/52/enes-kanter.html
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol