kırgızistan

benduruyorumsebagitti
ağabeylik, bölge gücü gibi iddiaların fos olduğunun bir göstergesi daha...

"özbek, türkmen, kırgız tatar bunlar bir boyduuurr" diye giden bir milliyetçi ezginin de pek gerçekliği olmadığının bir göstergesidir maalesef. vuran türk(kırgız), vurulan türk (özbek); rehin alan türk(kırgız), rehin alınıp sonra serbest bırakılan 1500 ahıskalı da türk!

bölgeye iki uçak gönderip vatandaşlarını tahliye eden türkiye (fransız/maydonoz/etkisiz eleman)... kendisinden barı$ gücü istenen (ve reddeden) gerçek ağabey rusya...

öyle sorunsuz dı$ politika, çember, eksen... türk okulları, tuskon, ihaleler... hadiii. hadi yeni osmanlı! hadi neo-hilafetçi! hadi dünya fatihleri! hadi ulubatlı hasanlar! hadi insanlık sava$çıları!

ölen çocukların resimlerini gördü mü acaba sayın ba$bakan. ben danı$manı filan olsam, "efendim, gazze’den gelen görüntüler" deyip koyardım önüne... bakalım ne tepki verecek diye.

afganistan’a, kosova’ya, lübnan’a... big brother’ının arkasına saklanıp efelenmeye, erkeklenmeye benzemez bu i$ler. bak heron uzmanlarını geri çekince israil, terörün azmasının beklendiği $u yaz aylarında uçuramıyoruz heronları.

kırgızistan bayrağını kapıp sokağa dökülen gördünüz mü? şehadet, cihat marşları çalınan, mümkünse taksim meydanında yapılan gösteriler? gözleri dolan muhamazakar (yanlış yazmadım, dalga geçiyorum) amcalar, teyzeler, abiler, ablalar, kardeşler... hüzünle konu$an muhamazakar tv habercileri, damardan ba$lık atan muhamazakar yazılı basın?

neden? çünkü hepsi illüzyon... zulme isyan!mı$!

dün trabzon’da bir öğretmen adayı intihar etmi$, son ba$vurduğu çaycı da i$vermeyince. bir öğretmenle evli ve bir çocuğu varmı$...

bir de dünya lideri varmı$... dünyada ülkesinin itibarını arttırmı$. ve fakat vatanda$larının bir kısmının itibarı yerlerde sürünmekteymi$. "ke$ke geberesice" muamelesi görüyorlarmı$ bu bir kısım vatanda$lar... masal böyle sürer gider...

eksen kayıyormu$...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol