sözlükte türkçe karakter açılımı

orqn
sözlüğe zarar verdiğini düşündüğüm açılımdır.

kolay bir iş değil tabi o kadar başlığı düzeltmek.bir de başlıkların her zaman tek bir kelimeden oluşmadığını,bir başlık içerisinde üç,dört,beş kelimenin birden düzeltiğini düşünürsek hakikaten zor bir iş ama yine de yapılmasa daha iyi olurdu gibi.

şu sıralar sözlükte bir şey aramak çok zorlaştı.mesela;aradığım başlık karşıma çıkmayınca bir de türkçe karakterli yazıyorum,yine çıkmazsa yarısını türkçe yazıp arıyorum,yine çıkmazsa diğer yarısını türkçe yazıp bir daha arıyorum.bu kadar uğraştan sonra bulmanın ya da bulamamanın bir anlamı kalmıyor tabi.

bir diğer olumsuz yanı da yanlış türkçeleştirilen başlıklar.gördüğümüz her noktasız harfin üzerine nokta koyunca türkçeleştirmiş olmuyoruz malesef o kelimeleri.önce bir okuyup doğrusu nedir diye düşünmek gerekiyor.yazılan kelimeden bihabersek onu bir araştırıp doğru yazılışını bilmek gerekiyor.eğer hiç duymadığımız bir kişinin ismiyse onu bir googlelamak gerekiyor.yani kısacası sorumluluk ve dikkat gerektiriyor.

biraz da çalışmak,elini taşın altına koymak gerekiyor tabi.sen ne yapıyorsun,çalışıyor musun diye sorarsan hemen cevap vereyim çalışmıyorum.bu da benim özeleştirim olarak dursun burda.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol