avrupa da pekismekte olan islamiyet karşıtligi

orqn
ne yazıkki sadece avrupayla sınırlandıramayacağımız korkudur.

her şeyden önce islamiyet diyince akla ne yazıkki içinde ’vahşilik’ barındıran çağrışımlar geliyor.peki bunun sebepleri neler;

en büyük sebep büyük ihtimalle sünnet.bu din hakkında hiç bir fikri olmayan insanlar olaya salt bir şekilde ’erkeklerin cinsel organlarının kesilmesi’ olarak bakıyorlar ve bu şekilde düşününce ister istemez olay vahşi bir hal alıyor.

diğer büyük sebep tabiki kurban.yine yüzeysel düşünen beyinler bu olaya da ’savunmasız hayvanların kesilmesi’ olarak bakıyorlar ve tabiki bu bakış açısıyla olay çok vahşice görülüyor.

özellikle amerika’da yaşanan islamofobinin sebebi ise islamın terörle bağdaştırılması.malesef dünyada islami terör diye adlandırılan bir olgu var.buna türkiyede yeşil terör de diyorlar.birileri insanlar kaçırıyor,onların kafalarını kesiyor,işkenceler yapıyor ve bu görüntüleri dünyaya yayınlıyor.ve bu insanların tek sıfatı müslüman.doğal olarak bir önyargı doğuyor.

bir diğer çok çok önemli sebep ise islamiyetle alakalı yanlış bilinenler.yapılan şeylerin yanlış anlaşılmasından bahsetmiyorum,var olmayan ya da islamiyetle bir alakası olmayan şeylerin sanki alakalıymış gibi bilinmesinden bahsediyorum.mesela bir çok ecnebi kadın sünnetinin islamiyette yeri olduğunu zannediyor.

daha onlarca sebep yazabilirim buraya ama gerek yok,çünkü hepsinin temelinde aynı şey var;cahillik.insanlar özünü bilmedikleri olayları yanlış yorumluyorlar ve kafalarına önyargılar yerleştiriyorlar.yapmasınlar böyle.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol