abdullah öcalan

rdm
bir insan abdullah öcalan olabilir. ki olan da şuan imralı da. ancak bir millet kendisine önder olarak abdullah öcalan ı benimserse o millet üzerinde durup düşünmek tartışmak isterim ben.

90 lı yıllardı, meşhur tabirle terörün terör olduğu zamanlar. apo nun hakurk kampindaki meşhur videosunu izlemiştim internetten, şu göbeğini, taşşağını kaşıyıp burnunu karıştırırken teceeeeeeeeeee teceeeeeeeeee diye gürlediği video. evet o zamanlar kendisine inanan ya da inanmaktan başka çaresi olmayan, o yıllarda hakikaten devlet tarafından kötü muameleye uğratılmış bir halktı kürtler. bu yüzden o adama inanmak zorundaydılar.
apo nun teeeeceee teceeee dite ahkam kesmesinin üzerinden bilmem kaç yıl geçti, kenya dan bir uçak indi. gözleri bağlanmış bir adam. artık ne kadar adamsa! sonra türk bayraklarının önünde açıldı gözleri, dobermann köpek önündeki yavru kedinin gözleri gibiydi gözleri, hani dokunsan ağlayacak, andaval tavırlarla etrafına bakıyodu. sonra birden; "benim annem türk, izin verin devletime vatanıma çalışayım" gibisinden cümleler etti.

tam burada şuna değinmek istiyorum; eğer ben koyu pkk lı olsam, ya da dağdaki gerilla olsam, o videoyu izlediğim an ya kendimi vururdum, ya da mekap ları çıkarır gider nizamiyeden girer postal giyerdim.

yakalandığı zaman o hallerini görünce o çocuk kafamla bile şöyle düşündüm; "en azından artık bunu önder olarak benimsemezler"

ama hayır, hala önderleriydi ve hatta önderleri. domalın dese diyarbakır toptan domalacak o derece. şimdi kimse kusura bakmasın ama önderini bu adam olarak belirleyen bi millete her şey mübahtır. e be gariban köylü gerilla, sen dağda ne için kim için savaştığını bilmeden ölürken senin önderinin şam daki villasında belki teyzenin kızını becerdiğini, bunu da onları özgürleştirme amaçlı yaptığını söylediğini biliyormuydun? belki evet belki hayır.
seni ilk olarak önder dediğin adam kandırıyor görmüyor musun? neden görmüyorsun ya da?

her neyse ya ben bunları bir sürü kürt le de konuştum, her konuşmanın sonunda karşımdakinden duyduğum cümle hiç değişmedi;

biji serok apo!

hakketen serok muşsun apo, kişisel gelişim kitanı yazda okuyalım.

3 yıllık kızıltepe tecrübemde dağdan indmiş gerillayla da birebir sohbet ettim, etnik milliyetciliğim yoktur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol