sırrı sakık

independence
ben nasil ulkem ile alakali "benim ulkem" diyebilmek ozgurlugune sahipsem, bir kurt de bir ispanyol da bir rus kizi tatiana’da(ki kendisi ozellikle oh$) bu ulke icin eger oyle hissediyorlarsa "benim ulkem" diyebilme ozgurlugune son derece sahiptir ki biz de bu soylemden mutluluk duyariz. "benim ulkem" diyen birey ulkeyi sahiplenmi$tir en fazla, tapulu mali ilan etmemi$tir.

bir grup pkk’linin geli$ini "sava$tan vazgectiler" $eklinde yorumlamak tum bu yazilanlarin cok daha otesinde bir saflik ibaresidir kanimca.

ne sava$maktan vazgecmesi?

4 gun once abdullah ocalan pkk’ya avukatlari araciligi ile "bir grup teslim olsun da kurt acilimi sekteye ugramasin" talimati yolluyor, hemen ardindan bir grup pkk’linin teslim olacagi haberi ula$iyor. kimsenin "ben teslim olacagim, biktim bu sacmalklardan" dedigi yok. pkk organize bir $ekilde bir grup insani seciyor ve "siz gidip teslim olacaksiniz" diyor. kimsenin ozgur iradesi ile sava$maktan(ki bunun adina sava$mak denmez, sadece alakali entry de bu $ekilde ifade edildigi icin sava$mak kelimesini kullandim, yoksa sava$ iki ya da daha fazla ulkenin birbiri ile silahli mucadelesidir, teror orgutu ile sava$ olmaz sadece operasyon olur mudahale olur) vazgectigi falan yok. secilen bir grup koyun gibi bindirildiler araclara yollandilar sinirlarimiza, tipki terorist eylemlerde de oldugu gibi.

pkk’li bireylerin teslim alinmalari aninda ya$anmasi muhtemel olaylar icin ne falci ne de kahin olmaya gerek yok, kafi derecede $ey gorece kadar ya$ami$ olmak kafi. ayrica "muhtemel" diyorum bak "kesin" demiyorum. falcilik degil ongorudur benimkisi ki ke$ke de ben yanilsam ne guzel olurdu ama zannetmiyorum, yarin anlariz bunu da.

demokrasi de yargilanma hakki kutsaldir ve elbette herkesin yargilanmak hakki vardir, tipki savunulmak hakki oldugu gibi. ancak gel dikiz ki kendileri milletvekili olmalari sebebi ile bu kutsal haklarini kullanamiyorlar ne aci. mahkeme defalarca "buyurun ifadenizi alalim" diyor ancak "bizim dokunulmazligimiz var" diyerek mahkemenin ricasina her seferinde kar$i geliyorlar, anayasal haklaridir, amenna diyelim, dedim. ama yargilanma hakki kutsaldir ifadesi geridonu$um kutusuna gidiverdi sirf bu sebeple.

demin de belirttigim uzere yarin gorecegiz olan biteni.

ha bir $ey olmamasi sirri sakik ve ayni du$uncedeki insanlarin nazarimdaki cirkinliklerini zerre gidermeyecektir, zira kendilerini hayli uzun senelerden beri ibretle takip ederim, gorduklerim bana fazlasi ile yeterli.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol