demokratik toplum partisi

independence
hayretle ve ibretle izliyorum faaliyetlerini.

devlete ragmen devletin guvenlik guclerine kar$i koymak, devletin askerini "provokasyon" yapmakla suclamak, kandil dagi’ni ko$u kapisi yapmak, aleni olarak terore destek vermek, demokrasiden bahsederken bir diger yandan da anayasayi yok saymak, hepsi bu partide.

"eger bugun mahkemeye cikacak olan arkada$larimiz bir suc i$lemi$lerse, ayni sucu biz de i$ledik. ya hepimize ozgurluk verin ya da bizi de alin" soylemi gecen gun emine ayna isimli icine $eytan kacan dilber tarafindan sarfedilmi$ti bir mitingde. bugun yine ayni partinin yine icine $eytan kacan bir diger dilberi de ayni cumleyi sarfetti ancak ortada hicbir $ey yok.

yani kadinlar "biz suc i$ledik" itirafini yapiyorlar ama dokunulmazliklari sebebi ile kimse gikini cikartamiyor.

$imdi merak ediyorum ben, cumhurba$kaninin partileri yahut milletvekillerinin vekilliklerini fesh etme hakki yok mudur acaba? varsa yapsin boyle bir $ey, partiyi kapatmasin ama kimi milletvekillerinin vekilliklerini fesh etsin. cumhurba$kaninin yetkisi yoksa bile anayasa mahkemesinin boyle bir yetkisi var. birle$sin iktidar ile muhalefet, konuyu anayasa mahkemesine ta$isin, anayasa mahkemesi de bu ki$ilerin vekilliklerini fesh etsin, sonra da mahkemeler bu ki$ilerin suclari sebebi ile cezalandirilmalarini saglasin.

biliyorum, bend e kar$iyim millet iradesi ile secilen ki$ilerin devlet kurumlari tarafindan secilmemi$ sayilmasina ancak kimi zaman kimi zaruretler boyle $eyleri son derece gerekli kiliyor. benim ulkemin temellerine dinamit lokumlarini serpip hic tereddutsuz fitilleri ate$leyen birileri varsa, anayasanin verdigi haklar sonuna kadar uygulanmali bu ki$iler ile alakali.

yineliyorum bak. parti kapanmasin, kimi milletvekillerinin vekillikleri anayasa mahkemesi tarafindan du$urulsun ve mahkemeler de bu ki$ileri vekillikleri donemince i$lemi$ olduklari suclari sebebi ile cezalandisin.

ornek ister misin?

olur;

(bkz: hatip dicle)
(bkz: leyla zana)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol