satranç

ncan
utanmadan sikilmadan zeka oyunu diye anilan, kurallari ogrenildiginde ise neden zeka oyunu oldugunu izah edemeyeceginiz guzel oyun, spor, sanat.

zeka oyunu soyleyisi bir tahta basinda hareket etmeksizin oynandigindan, lan bu oyuna ne demeli sorusuna cevaben oyunun namini kurtarmak icin soylenegelmistir. futbolda veya diger oyun/sporlarda ayakla tepmek, belli bir mesafeyi kosmak esas meseleymis gibi dusunuldugunden, `akil dolu paslar`, `zekice hareketler` nadiren olmakta ve akli kullanmak nadiren yapilan bir seymis gibi lanse edilmekte iken zeka oyunu olmasi tabii ki normal olan ama herkesin calismayla gelistirip iyi bir oyuncu olabilecegi oyun.

ulkemize baktigimizda pek fazla buyukustasi olmayan -hali hazirda atalik ve haznedaroglu ile beraber 2 gurevichi sayarsak 3-, oyunun `zeka oyunu` tanimina bakilirsa gerizekali bir millet oldugumuzu kafamiza vurmasi gereken ugrastir. gelecekte satranca zaman ayiran insanlarin cogaldigina baktikca ulkemizdeki buyukustalarin da artmasi beklenmektedir.

(bkz: gm)
(bkz: vishy anand)
(bkz: garry kasparov)
(bkz: vladimir kramnik)
(bkz: fide)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol