kemal kılıçdaroğlu nun chp başkanı olması

hakki bashar
kendisi bunu ne kadar istemiyor görünse dahi bir zaman gelecek ve bu koltuğa oturacak. adamın öyle bir tutumu var ki, istiyor mu istemiyor mu belli değil. fakat bir insan evladının gözünün her zaman daha yüksekte olduğu bir gerçek. dolayısıyla ben kemal kılıçdaroğlu’nun içten içe chp’nin genel başkanı olmayı istediğini düşünüyorum. fakat şu ana kadar medya önünde gördüğümüz kadarıyla kendisi mütevazi biri. dolayısıyla mustafa sarıgüllük yapacak biri değil. zamanı gelince şu anda inatla koltuğunda oturmaya devam eden deniz baykal tarafından bizzat aday gösterileceğine inanıyorum. tabi bu, önümüzdeki genel seçimlerde olmayacaktır.

istanbul büyükşehir belediye başkanlığı’na aday gösterildikten sonra düşündüğüm şey; adamın şimdiye kadar ortaya çıkardığı ve milletvekillerini partilerindeki pozisyonlarından ettirdiği yolsuzluk dosyaları yüzünden, halk ve özellikle medya tarafından sevilen dürüst politikacı kimliği, istanbuldaki yerel seçimlerde büyük bir mağlubiyet alarak unutulacak duruma geleceğiydi . fakat açılan sandıklardaki %40’a yakın oy oranı, ki bu daha sonradan düşmesine rağmen akıllarda kalan sayıdır, daha sonradan akpliler tarafından "noldu boyunun ölçüsünü aldın istanbulda" tarzı lafların kendisine söylenmemesini sağlayacak düzeyde idi.

gelgelelim başlığa; efendim, dün siyaset meydanı programını izleyen herkes, üniversite gençliğinin ağzını bir karış açarak kemal kılıçdaroğlu’na nasıl hayran hayran baktığını görmüştür. bu da belli bir eğitim seviyesine ulaşmış insanların kendisini desteklediğini göstermiştir. program esnasında gençlerin kemal kılçdaroğlu’na chp genel başkanı olması hususunda inanılmaz baskı yapmıştır. bu baskı durmaksızın basın tarafından da yapılıyor. zaten insanlar siyasette yeni yüzler görmek istiyorlar. deniz baykal artık bir yorgun savaşçı, çok fazla seçim kaybetti. dolayısıyla kemal kılıçdaroğlu’nun chp genel başkanlığı yakındır. fakat bunu, kendisinin de ima ettiği gibi, bir iç savaş çıkartarak deniz baykal’ı koltuğundan etmek yoluyla yapmayacaktır. bunu zamanı gelince deniz baykal’ın bizzat, kendisi yapacaktır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol