mehmet barlas

hakki bashar
dün yorum farkı programında söyledigi birkac seyden bahsedelim.

1) secim yarisinda vaatlerde bulunmak yerine bok atmak edebiyatından bahsederken kemal kılıçdaroğlu’nun, kadir topbas’ın ve/veya istanbul büyüksehir belediyesi’nin yolsuzluklarını açıklamak içinson ana kadar beklemesinin doğru olmadığını, bu tip yolsuzlukların gerçekten eğer varsa önceden açıklanmasının gerekli olduğunu söyledi. katılıyorum.

2) istanbul ve ankara’da geçen seçim yarışlarında adayların vaat vermekten çok birbirleriyle uğraştığını ve kötülediğini söyledi. bundan farklı olarak izmir’deki chp ve akp adaylarının birbirleriyle uğraşmak yerine vatandaşa vaatlerde bulunduğunu, bunun çok güzel olduğunu söyleyerek şöyle devam etti; "izmir’de akp’nin adayı taha aksoy çok iyi bir rakip, dalaşmıyor halka vaatlerde bulunuyor".

amma ve lakin ikisine de söylenecek birşey var.

1) güzel dedin, hoş dedin üstad. haklısın, vaatlerde bulunmak, icraatlerini söylemek bok atmaktan bin kat iyidir. kemal kılıçdaroğlu belli ki kazanma şansını bir nebze arttırabilmek için son anı bekledi istanbul büyükşehir belediyesi yolsuzluklarını açıklamak için. peki akp’nin açıkladığı ekonomik kriz önlem paketlerinin neden seçimden aylar önce değil de birkaç hafta önce, hatta birkaç gün önce açıklandığını neden izleyicilere hatırlatmadın? bunun son anda açıklanması bir seçim yatırımı değil miydi?

2) akp’nin izmir büyüksehir belediye baskanı adayı taha aksoy’un izmirlilere vaatlerinden bir tanesi;
"izmir’de sevgililerin el ele kol kola dolasmasina hicbir sekilde mudahele etmeyecegiz" böyle vaatte bulunan adama "gerçekten iyi bir rakip" denebilir mi?

biri de çıkıp "be adam neden muhalefete eleştiri yapıp, iktidarı körü körüne destekliyorsun?" demez mi? tamam iki tarafından da yanlışı var, ama ikisinin de kötü yönlerini de iyi yönlerini de söylemek senin işinin gereğidir. birinin kötüsünü görmezden gelerek iyi yanlarını söylemek, diğerinin kötülerini sıralamak yarışta olan iki rakibi seçecek kişileri kandırmaktır. böyle de gazetecilik, siyaset yorumculuğu yapılmaz.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol