recep tayyip erdoğan

hakki bashar
kendisi 12 aralık 1997 tarihinde siirt’deki bir mitingde ziya gökalp’in 1912 yılında balkan savaşı için yazdığı asker duası’nın değiştirilmiş bir versiyonu ile, orduyu öven dizeyi söylemeden, yerine "minareler süngü kubbeler miğfer camiler kışlamız müminler asker" mısralarını eklediği için diyarbakır devlet güvenlik mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. yargılama sonucu türk ceza kanunu’nun 3122 maddesinden "halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek" suçunu işlediği gerekçesiyle dört ay hapis cezasına çarptırılmıştır. devamlı olarak kendisinin düşünce suçlusu olduğundan hapis yattığını, bir şiir okudu diye hapis yattığını ima etmektedir mitinglerinde. "o zaman demokrasi olmadığından beni hapis yatırttılar" demeye getirmektedir ve mağdur rolü ile saftirikleri kandırmaya çalışmaktadır. bu sebeple de akp tarafından konuşan türkiye sloganı ortaya atılmıştı 2002 genel seçimlerinden önce. şimdi, her zaman laik cumhuriyet’e karşı savaş başlatacak nitelikteki bu dizeleri söylemesinin demokratik hakkı olduğunu savunan rte’ye birkaç soru sorulmalı;

1) neden "ampul tayyip" sloganı atan lise öğrencileri demokratik hakları olan konuşma özgürlüğünü kullanmalarına rağmen hapis cezası aldılar?

2) neden "allah cezanızı verecek" diyen çocuk koruma ekipleri tarafından tartaklandı?

3) neden anamız ağladı çiftçisi size soru sorup, derdini anlatırken adamı azarladınız?

4) neden anamız ağladı çiftçisi mersin’de mitinge geldiğiniz esnada polis tarafından alıkondu?

5) neden yemekteyiz programının sonucunu öğrenmek için bu vakte kadar ayakata kalan canım annem bana iyi geceler dilerken bilgi sozluk’te iktidar aleyhine entry girdiğimi görünce "yavrum iktidar aleyhine mi yazıyorsun?" diye sorarken bana korkulu gözlerle bakıyor?

tabiki de bu soruların cevaplarını vermesi gereken türkiye cumhuriyeti başbakanı değildir ama en azından neden kendisinin söylemindeki demokrasi ile yapılanlar arasındaki çelişkilerin, kendisine kanal 24’te canlı yayında sorulmasını istediğim türkiye cumhuriyeti başbakanı.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol