şehit

independence
bu kelimenin ici o kadar bo$altilmi$tir ki ulkemde, oyle boyle degil..

"sizleri asla unutmayacagiz."
"$ehitler olmez vatan bolunmez."
vs.

durust olalim, bir guvenlik gorevlisi gorevi ba$inda can verir ve evet $ehit olur. bu anlamda bo$aldi demiyorum bu kelimenin icin. yukarida siraladigim $ekilde diyorum.

"sizleri asla unutmayacagiz."

yalan. buyuk yalan. bak bugun 4 ekim 2008 semdinli aktutun pkk saldirisi sirasinda $ehit olan askerlerimizin cenaze torenleri var, bugun hepimiz hepsi icin uzuluyoruz, muhtemelen yarin yine uzulecegiz tipki dun uzuldugumuz gibi. ama unutacagiz. sen de unutacaksin ben de unutacagim oteki de unutacak. hicbirimiz bu kadar vefa duygusu ile kaplanmi$ insanlar degiliz. unutmayacak olanlar belli. annesi, babasi, karde$i, yavuklusu, cocuklari. sahtekarlik yapmayalim, kimse bu insanlar kadar uzulemez ve bir hafta hadi bilemedin 10 gun sonra da bu insanlardan ba$ka kimse hatirlamaz bu $ehitleri.

"$ehitler olmez vatan bolunmez."

olurler arkada$im olurler, zaten oldukleri icin $ehit olurlar aslanlar gibi. hayatimiz kutsal $eylerin uzerinden prim yapmaya adanmi$ sanki. askeri de kullaniyor $ehitleri, siyasetcisi de hatta hatta sokakta yuruyen siradan vatanda$ bile kullaniyor $ehitleri, $ehitlerin isimlerini.

peki ne yapmak lazim?

"sizleri asla unutmayacagiz" dedin mi bir kere? dedin. o zaman gercekten unutmayacaksin! lafa gelince unutmayacagiz dedikten uc gun sonra her $eyi unutmak sigmaz insanliga. peki $ehidi unutmamak nasil olur? her gun ismini mi anacaksin? hayir lan hayir, degil oyle. ailesini alacaksin, tum sikintilarindan arindiracaksin, hayatlarinin sonuna kadar devlet olarak tum bakimlarini kar$ilayacaksin. bak o zaman $ehidimizin ruhu da huzur bulur, ailesi de senden razi olur. "ebediyen kalbimizde ya$ayacaksin" gibi suslu cumlelerle bir iki gun kandirirsin insani, sonrasinda unutmadigini kanitla bari.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol